Zapečený karfiol

Zapečený karfiol

Akonáhle prejde akýkoľvek pokrm tepelnou úpravou prostredníctvom rúry na pečenie, má zase úplne inú chuť ako ten, ktorý sa pripravoval na platni. Čokoľvek zapečeného má luxusnú chuť a radi sa k takémuto receptu vraciame.

Ingrediencie:

  • 1 stredne veľký karfiol
  • 1 polievková lyžica extra panenského olivového oleja
  • 3 nakrájané strúčiky cesnaku
  • 1/2 lyžičky morskej soli
  • 2 lyžičky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 lyžička čerstvej citrónovej šťavy

Postup:

  • Vykrojíme hlúb a karfiol rozoberieme na drobné ružičky.
  • Vložíme do kuchynského robota a mixujeme, kým nebude karfiol drobný podobne ako kuskus alebo ryža alebo kuskusu alebo ryža. Nesmieme to ale prehnať, aby to nebolo kašovité.
  • Akonáhle je karfiol rozmixovaný, predhrejeme si rúru na 220 stupňov.
  • Väčší pekáč či zapekaciu formu postriekame kuchynským sprejom.
  • Vo veľkej mise zmiešame karfiol, olivový olej, cesnak, soľ a preložíme na pripravený pekáč.
  • Rovnomerne rozprestrieme, vložíme do predhriatej rúry a pečieme zhruba 25 minút, aby bola zmes dozlatista.
  • Vyberieme z rúry, posypte čerstvou petržlenovou vňaťou a pokvapkáme citrónovou šťavou.
Pečená karfiolová ryža s cesnakom a citrónom.
Zdroj: https://www.skinnytaste.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.