Akonáhle prejde akýkoľvek pokrm tepelnou úpravou prostredníctvom rúry na pečenie, má zase úplne inú chuť ako ten, ktorý sa pripravoval na platni. Čokoľvek zapečeného má luxusnú chuť a radi sa k takémuto receptu vraciame.
Ingrediencie:
- 1 stredne veľký karfiol
- 1 polievková lyžica extra panenského olivového oleja
- 3 nakrájané strúčiky cesnaku
- 1/2 lyžičky morskej soli
- 2 lyžičky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- 1 lyžička čerstvej citrónovej šťavy
Postup:
- Vykrojíme hlúb a karfiol rozoberieme na drobné ružičky.
- Vložíme do kuchynského robota a mixujeme, kým nebude karfiol drobný podobne ako kuskus alebo ryža alebo kuskusu alebo ryža. Nesmieme to ale prehnať, aby to nebolo kašovité.
- Akonáhle je karfiol rozmixovaný, predhrejeme si rúru na 220 stupňov.
- Väčší pekáč či zapekaciu formu postriekame kuchynským sprejom.
- Vo veľkej mise zmiešame karfiol, olivový olej, cesnak, soľ a preložíme na pripravený pekáč.
- Rovnomerne rozprestrieme, vložíme do predhriatej rúry a pečieme zhruba 25 minút, aby bola zmes dozlatista.
- Vyberieme z rúry, posypte čerstvou petržlenovou vňaťou a pokvapkáme citrónovou šťavou.