Skvelý casserole, ktorý si vďaka jeho dokonalej chuti úplne zamilujete! Navyše ho môžete uchovať v chladničke aj po dobu niekoľkých dní!
Ingrediencie:
- 1 väčší kel
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 šálky ryže
- 2 šálky mozzarelly
- 1/4 šálky vody
- 400 g sekaných paradajok v konzerve
- 400 g paradajkového pretlaku
- 1 čajová lyžička sladkej papriky
- 1 čajová lyžička worestrovej omáčky
- 1/2 čajovej lyžičky sušeného oregana
- 1/2 čajovej lyžičky sušeného tymiánu
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1/4 čajovej lyžičky korenia
- 1 PL olivového oleja
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
- Predhrejte si rúru na 180°C.
- Na panvici orestujte mleté hovädzie mäso, nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak.
- Následne pridajte k mäsu oregano, tymian, sladkú papriku, worcestrovú omáčku a dôkladne premiešajte.
- Prilejte do panvice aj vodu, paradajkový pretlak a paradajky z konzervy.
- Za občasného miešania duste po dobu 15-20 minút.
- Potom oheň vypnite a vmiešajte do zmesi ryžu.
- V medziobdobí, keď sa mäso s omáčkou varí, na inej panvici s olejom poduste na kúsky nakrájaný kel.
- V priebehu dusenia kel osoľte a okoreňte, varte približne 5-7 minút.
- Následne polovicu kelu dajte na dno vymastenej zapekacej misky.
- Na kel následne nalejte zmes s mäsom a omáčkou a tú prekryte zvyškom kelu.
- Prekryte alobalom a vložte do rúry piecť na približne 40 minút.
- Potom z misky odstráňte alobal, pridajte kúsky mozzarelly a pečte ešte 15-20 minút, kým sa mozzarella nerozpustí a zapečený kel nezačne hnednúť.
Kapustový casserole servírujte posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou.
Inšpirujte sa tiež rozmanitými pokrmami z ružičkového kelu . Môžete ju variť, zapekať, smažiť aj dusiť!