Taký recept bez starostí. Všetko sa zmieša a hodí do rúry. Medzitým sa môžete pustiť do ďalších aktivít, treba začať s upratovaním.
Čo budeme potrebovať
- 12 vykostených kuracích stehien bez kože
- 3 lyžice karí
- 2 lyžice údené papriky
- Lyžička škorice
- 10 strúčikov cesnaku
- 6 lyžíc olivového oleja
- 450 g kuskusu
- 600 ml kuracieho vývaru
- 75 g masla
- 50 g hrozienok
- Hrsť čerstvého koriandra
Postup
- Kuracie stehná vložíme do zapekacej misy
- Dochutíme soľou a korením
- Pridáme karí, cesnak, olej a všetko spolu premiešame, aby sa stehná v zmesi obalili
- Misu prikryjeme a kurča necháme marinovať aspoň 20 minút, ideálne cez noc
- Rúru si predhrejeme na 200 stupňov
- Kuskus vložíme do novej zapekacej misy a podlejeme ho horúcim vývarom
- Pridáme soľ, zamiešame, nádobu prikryjeme a necháme 5 minút odstáť, aby sa vývar vsiakol
- Kurča potom vložíme do rúry a pečieme 5 minút
- Medzitým pridáme do kuskusu hrozienka, potrieme ich maslom
- Misu prikryjeme alobalom a pridáme ju do rúry ku kurčaťu
- Kurča s kuskusom takto pečieme ďalších 20-25 minút, kým kurča nie je zlatisté
- Pred podávaním vmiešame do kuskusu kura vrátane šťavy a premiešame
- Podávame hneď, alebo misu zakryjeme alobalom a na 10 minút ju umiestnime do rúry, ktorá je nastavená na teplotu 130 stupňov