Rýchlovka na pondelkovú večeru.
Čo budeme potrebovať
- 2 baklažány
- 100 g jogurtu
- 100 g kyslej smotany
- 200 g strúhaného tvrdého syra
- 100 g nakladaných šampiňónov
- olivový olej
- 2 prelisované strúčiky cesnaku
- soľ
- korenie
- bazalka
Postup
- Baklažány pozdĺžne rozpolíme, osolíme a necháme vypotiť.
- Vytlačíme prebytočnú vodu.
- Predhrejeme rúru na 180 °C.
- Vydlabeme dužinu.
- Zmiešame jogurt, smotanu, dužinu a šampiňóny.
- Dochutíme cesnakom, soľou, korením a bazalkou.
- Vydlabané baklažány potrieme olivovým olejom a naplníme zmesou.
- Pečieme približne 50 minút.
- Podávame.
Ak milujete ázijskú kuchyňu skúste recepty na vietnamský bôčik , čiže Bun Cha!