Zapečený plnený baklažán so šampiňónmi

Zapečený plnený baklažán so šampiňónmi

Rýchlovka na pondelkovú večeru.

Čo budeme potrebovať

  • 2 baklažány
  • 100 g jogurtu
  • 100 g kyslej smotany
  • 200 g strúhaného tvrdého syra
  • 100 g nakladaných šampiňónov
  • olivový olej
  • 2 prelisované strúčiky cesnaku
  • soľ
  • korenie
  • bazalka

Postup

  • Baklažány pozdĺžne rozpolíme, osolíme a necháme vypotiť.
  • Vytlačíme prebytočnú vodu.
  • Predhrejeme rúru na 180 °C.
  • Vydlabeme dužinu.
  • Zmiešame jogurt, smotanu, dužinu a šampiňóny.
  • Dochutíme cesnakom, soľou, korením a bazalkou.
  • Vydlabané baklažány potrieme olivovým olejom a naplníme zmesou.
  • Pečieme približne 50 minút.
  • Podávame.
Lahodný baklažán zapečený so zeleninou v rúre.
Zdroj: atasteofamore.com

Ak milujete ázijskú kuchyňu skúste recepty na vietnamský bôčik , čiže Bun Cha!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.