Vychutnajte si najlepšie recepty na zapečený ružičkový kel v rôznych obmenách!
Vďaka nám si ju zamiluje každý.
Ochutnajte ju so syrom, slaninou, zemiakmi, smotanou alebo na pikantný spôsob.
Aký vyskúšate, ako prvý?
Naše recepty
Zdravotné benefity ružičkového kelu
Ružičkový kel má mnoho zdravotných výhod, ale vyniká ich pôsobivý obsah antioxidantov.
Ružičkový kel má vysoký obsah antioxidantov, zlúčenín, ktoré podporujú celkové zdravie a pomáhajú predchádzať poškodeniu buniek (5, 6).
Kel má vysoký obsah vlákniny len 60 g uvareného ružičkového kelu obsahuje 2 gramy vlákniny, tá môže zmierniť zápchu, znížiť riziko srdcových chorôb.
Ružičkový kel je dobrým zdrojom vitamínu K, je to dôležitá živina, ktorá hrá vo vašom tele zásadnú úlohu. Je nevyhnutný pre koaguláciu, tvorbu krvných zrazenín, ktoré zastavujú krvácanie.
Vitamín K môže tiež zohrávať úlohu pri raste kostí a mohol by pomôcť chrániť pred osteoporózou.
Okrem pôsobivého nutričného profilu a dlhého zoznamu zdravotných výhod môže ružičkový kel pomôcť udržať stabilnú hladinu cukru v krvi.