Recept na ľahké pečené kurča s ružičkovým kelom, ktorý je plný chuti cesnaku, citrónu, dijonskej marinády a chrumkavej slaniny. Rýchla večera, ktorá poteší celú vašu rodinu!
Čo budeme potrebovať
- 6 kuracích stehien bez kostí a kože
- hrsť nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- 2 nasekané strúčiky cesnaku
- lyžička dijonskej horčice
- lyžička cibuľového prášku
- 30 ml olivového oleja
- 15 ml čerstvej citrónovej šťavy
- soľ
- čierne korenie
- 6 prúžkov slaniny (nakrájané)
- 270 g ružičkového kelu (nakrájané na polovice)
Postup
- Do veľkej sklenenej misy pridajte kura a všetky ingrediencie (okrem slaniny a ružičkového kelu) a všetko dobre premiešajte.
- Misku zakryte potravinárskou fóliou a dajte kura do chladničky marinovať na 30 minút (minimálne) alebo cez noc.
- Predhrejte rúru na 180 stupňov.
- Na veľkú panvicu alebo plech na pečenie pridajte kura a ružičkový kel.
- Pečte asi 35-40 minút, kým kura nie je prepečené
- Zatiaľ čo je kura v rúre, opekajte slaninu na panvici, alebo kým nie je pekne chrumkavá.
- Akonáhle sú kura a ružičkový kel hotové, vyberte ich z rúry a servírujte s nakrájanou slaninou.