Zapečený ružičkový kel so syrom a slaninou

Zapečený ružičkový kel so syrom a slaninou

Lahodný a ľahký kel pečený so slaninou, cesnakom, olivovým olejom, soľou, čiernym korením a strúhaným parmezánom. Servírujte ako hlavný chod alebo prílohu!

Čo budeme potrebovať

  • 500 g ružičkového kelu (rozpolená)
  • 3–4 plátky nakrájanej slaniny
  • 3–4 lyžice olivového oleja
  • 2–3 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 30 g strúhaného parmezánu
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 °C.
  • Opláchnite a osušte ružičkový kel. Odrežte stonky a odstráňte všetky žlté listy, rozkrojte ich pozdĺžne na polovice.
  • Vložte ružičkový kel do misy.
  • Premiešajte ju s olivovým olejom, cesnakom, soľou, čiernym korením a slaninou, kým nie je obalená.
  • Na vymastený plech položte ružičkový kel a pečte 20–25 minút dozlatista a mäkka.
  • Tesne pred podávaním posypte ružičkovým kelom parmezánom a premiešajte.
Opečený kel v rúre s chrumkavou zeleninou a syrom.
Zdroj: kitchenswagger.com

K ružičkovému kelu upečenému v rúre sa výborne hodí čerstvé pečivo. To si môžete upiecť vo vašej vlastnej domácej pekárni! Vyberte si tú najlepšiu domácu pekáreň z našej recenzie .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.