Recepty na zapekaný karfiol na 11 rôznych spôsobov. Nájdete svojho favorita?

Kto by nepoznal vyprážaný karfiol.

Obľúbená pochúťka najmä detí, kedy si ružičky karfiolu rozoberú na najmenšie kúsky.

Čo si ho ale takto zapiecť?

Vďaka použitiu ďalších ingrediencií získame luxusný a výdatný pokrm.

Pripravili sme si pre vás 11 vynikajúcich receptov na zapečený karfiol, ktorým neodoláte!

Tak poďme na to.

Tipy na zapekanie karfiolu

  • Karfiol, ktorý chceme upraviť ako zapekaný, očistíme, odkrojíme hlúby .
  • Potom ho buď celý, alebo rozobraný na ružičky mierne povaríme v osolenej vode do polomäkka.
  • Medzitým si pripravíme ďalšie potrebné ingrediencie.
  • Karfiol je možné zapekať s veľkým množstvom ďalších potravín a na rôzne spôsoby, takže počas sezóny karfiolu nie je potrebné pri troche fantázie rovnaké jedlo opakovať, vždy sa nájde možnosť obmeny.
  • Ku karfiolu pri zapekaní môžeme pridávať mäso alebo údeninu, zemiaky, cestoviny i ryžu, vajcia, syry, dusené huby a ďalšiu zeleninu , ktorú pridávame takmer vždy.
  • Všetky suroviny môžeme medzi sebou ešte kombinovať a doplniť ich bešamelom alebo niektorou zo zapekacích omáčok.
  • Podľa druhu použitých surovín zapekáme dozlatista asi 30 minút .

Ak vám chutilo, určite vyskúšajte aj naše recepty na zapečenú brokolicu !

Nezabudnite zdieľať vaše obľúbené recepty so svojimi priateľmi!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.