Kto by nepoznal vyprážaný karfiol.
Obľúbená pochúťka najmä detí, kedy si ružičky karfiolu rozoberú na najmenšie kúsky.
Čo si ho ale takto zapiecť?
Vďaka použitiu ďalších ingrediencií získame luxusný a výdatný pokrm.
Pripravili sme si pre vás 11 vynikajúcich receptov na zapečený karfiol, ktorým neodoláte!
Tak poďme na to.
Naše recepty
Tipy na zapekanie karfiolu
- Karfiol, ktorý chceme upraviť ako zapekaný, očistíme, odkrojíme hlúby .
- Potom ho buď celý, alebo rozobraný na ružičky mierne povaríme v osolenej vode do polomäkka.
- Medzitým si pripravíme ďalšie potrebné ingrediencie.
- Karfiol je možné zapekať s veľkým množstvom ďalších potravín a na rôzne spôsoby, takže počas sezóny karfiolu nie je potrebné pri troche fantázie rovnaké jedlo opakovať, vždy sa nájde možnosť obmeny.
- Ku karfiolu pri zapekaní môžeme pridávať mäso alebo údeninu, zemiaky, cestoviny i ryžu, vajcia, syry, dusené huby a ďalšiu zeleninu , ktorú pridávame takmer vždy.
- Všetky suroviny môžeme medzi sebou ešte kombinovať a doplniť ich bešamelom alebo niektorou zo zapekacích omáčok.
- Podľa druhu použitých surovín zapekáme dozlatista asi 30 minút .
Ak vám chutilo, určite vyskúšajte aj naše recepty na zapečenú brokolicu !
Nezabudnite zdieľať vaše obľúbené recepty so svojimi priateľmi!