Neuveriteľne ľahký recept s minimálnou prípravou, ale skvelým výsledkom! Užite si pokrm ako luxusnú prílohu napríklad k mäsu.
Čo budete potrebovať
- 5 malých zemiakov
- 1 a ½ cukety
- 3 strúčiky cesnaku, lisované
- 1 lyžička provensálskych byliniek
- 1 šálka smotany na varenie
- 1 šálka strúhaného syra Gruyere
- 1 a ¾ lyžičky soli
- ¼ lyžičky korenia
Postup
- Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
- Pomocou mandolíny alebo ostrého noža nakrájajte zemiaky na tenké cca 0,3 cm plátky a cuketu na 0,6 cm plátky.
- Zaguľatenú zapekaciu misu 20 x 15 cm vymažte tukom a nakrájanú zeleninu urovnajte do kruhového vzoru tak, aby sa plátky mierne prekrývali.
- Zmiešajte smotanu, provensálske bylinky, 1 lyžičku soli, korenie a cesnak.
- Všetko prešľahajte.
- Zeleninu prelejte vzniknutou smotanovou omáčkou a všetko nakoniec posypte strúhaným syrom Gruyere.
- Misu prikryte alobalom, vložte do rúry a pečte 40 minút.
- Opatrne odstráňte alobal a pokračujte v pečení ďalších 10 minút.
- Ihneď podávajte.
Vyskúšajte aj naše ďalšie vynikajúce recepty so zapekanou cuketou alebo inšpirácia pre vaše zdravé obedy aj večere!