Zapekaná kološvárska kyslá kapusta

Zapekaná kološvárska kyslá kapusta

Kološvárska kapusta môže kombináciou mletého mäsa a ryže pôsobiť trochu podozrivo a zbesilo, ale chuťovo je to úplná lahôdka.

INGREDIENCIA

  • 1 kg kyslej kapusty
  • 1 hrnček (2,5dcl) ryže
  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 2 stredne veľké cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 lyžička mletej papriky
  • soľ a korenie
  • menšia klobáska
  • 50 g domácej slaniny
  • 400 g kyslej smotany
  • 1 lyžička sadla
  • 100 g bieleho jogurtu
  • 2,5 dcl vývaru
  • 1 lyžička pretlaku

POSTUP

  1. Podusíme ryžu vo vode, nemusí byť úplne uvarená, pretože sa ešte bude dopekať v rúre, necháme ju vychladnúť.
  2. V hrnci podusíme kyslú kapustu.
  3. Slaninu nakrájame na kocky orestujeme na panvici, s cibuľou, mletým mäsom a pokrájanou klobáskou.
  4. K zmesi pridáme rozotrený cesnak, soľ, korenie, rascu a pretlak, zalejeme vývarom, malú chvíľu podusíme.
  5. Hotovú zmes premiešame s ryžou.
  6. Pripravíme zapekaciu misu, vymažeme masťou a začneme vrstvením jednotlivých prísad.
  7. Kladieme prvú vrstvu kapusty, potom mäso s ryžou, zalejeme bielym jogurtom, potom prikryjeme vrstvou kapusty.
  8. Nakoniec celé zakryjeme kyslou smotanou.
  9. Zapekaciu misu prikryjeme alobalom, pečieme vo vyhriatej rúre na 180 – 200 °C 10 minút zakryté, potom odkryjeme a dopečieme 20 minút odkryté.
Pečené mleté mäso s ryžou a kyslou kapustou servírované na tanieri.
www.gurman.rimava.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.