Najlepšie raňajky, ktoré ste kedy mali! Pripravte si pohánku s vajcom, špenátom a muškátovým orieškom, ktoré skvele dopĺňa čedar a opečené vlašské orechy. Je to symfónia textúr a chutí.
INGREDIENCIA
- ½ šálky pohánkovej krupice
- 2 lyžice amarantu
- 1 lyžička čiernych chia semienok
- 2 šálky vody
- ¼ lyžičky soli
- 1 malá cibuľa
- 250 g listov baby špenátu
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 šálka tvarohu
- 50 g syra čedar
- štedrá štipka muškátového orieška
- 30 g opražených vlašských orechov, nasekaných
- 2 vajcia
POSTUP
- Predhrejeme si rúru na 190 stupňov Celzia.
- Osolenú vodu privedieme do varu.
- Pridáme pohánkovú krupicu, amarant a chia semienka.
- Prikryjeme, znížime teplotu a za občasného miešania varíme 10–15 minút, kým nie je zmes krémová a všetka voda sa nevsiakne.
- Medzitým na nepriľnavej panvici opečieme na strednom plameni cibuľu so soľou a korením, kým nezosklovatí.
- Znížime teplotu, pridáme špenát a miešame, kým špenát úplne nezvädne, asi 1 minútu.
- Vypneme sporák a dáme bokom.
- Tvaroh zmiešame s čedarom a muškátovým orieškom.
- Vmiešame špenátovú zmes a opražené vlašské orechy.
- Miešame, kým sa všetko dobre nespojí.
- Pohánkovú zmes rozdelíme medzi 2 formičky vhodné do rúry a rovnomerne rozprestrieme.
- Navrch dáme špenátovo-syrovú zmes a urobíme jamku, do ktorej rozklepneme vajcia.
- Posypeme soľou a pečieme v rúre asi 15–20 minút alebo pokiaľ vajcia nestuhne.