Zapekaná šošovka

Zapekaná šošovka

Zapečte si šošovku spolu s kečupom, zázvorom, horčicou, balzamikom, javorovým sirupom a ďalšími skvelými ingredienciami a budete prekvapení, akú pochúťku tým vykúzlite!

INGREDIENCIA

  • 2 hrnčeky šošovky
  • 4 hrnčeky vody na zaliatie šošovky
  • 1 stredná cibuľa na kocky
  • 2 prelisované strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1/4 hrnčeka kečupu
  • 1/4 hrnčeka dijonskej horčice
  • 1/4 hrnčeka javorového sirupu
  • 1/4 hrnčeka balzamikového octu
  • 1/4 lyžičky kajenského korenia
  • 1/4 lyžičky mletého zázvoru
  • soľ, korenie

POSTUP

  1. Prepláchnite šošovku, v hrnci ju zalejte vodou a priveďte do varu.
  2. Stlmte teplotu a varte asi 30 min.
  3. Pozor, šošovka sa nesmie rozvariť.
  4. Predhrejte rúru na 180°C.
  5. Medzitým na panvici osmažte cibuľku s cesnakom na olivovom oleji.
  6. Zlejte vodu zo šošovky a 1 hrnček šošovkovej vody si dajte bokom.
  7. Šošovku dajte do zapekacej misy, prilejte hrnček šošovkovej vody a pridajte všetky ostatné ingrediencie.
  8. Dobre premiešajte.
  9. Pečte pod pokrievkou približne hodinu.
  10. Posledných 15 minút pečte bez pokrievky.
  11. Priebežne dolievajte vodu, pokiaľ by hrozilo, že sa šošovka začne pripaľovať.
  12. Zapekaná šošovka je výborná sama o sebe alebo ju môžeme servírovať s dobrou ryžou.
Zapečená šošovka v sklenenej mise na plechu.
www.awaytogarden.com

Máte radi jedlá z jedného hrnca? Pozrite sa na naše recenzie na hlbšie panvice s pokrievkou vhodné do rúry .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.