Zapečte si šošovku spolu s kečupom, zázvorom, horčicou, balzamikom, javorovým sirupom a ďalšími skvelými ingredienciami a budete prekvapení, akú pochúťku tým vykúzlite!
INGREDIENCIA
- 2 hrnčeky šošovky
- 4 hrnčeky vody na zaliatie šošovky
- 1 stredná cibuľa na kocky
- 2 prelisované strúčiky cesnaku
- 1 lyžica olivového oleja
- 1/4 hrnčeka kečupu
- 1/4 hrnčeka dijonskej horčice
- 1/4 hrnčeka javorového sirupu
- 1/4 hrnčeka balzamikového octu
- 1/4 lyžičky kajenského korenia
- 1/4 lyžičky mletého zázvoru
- soľ, korenie
POSTUP
- Prepláchnite šošovku, v hrnci ju zalejte vodou a priveďte do varu.
- Stlmte teplotu a varte asi 30 min.
- Pozor, šošovka sa nesmie rozvariť.
- Predhrejte rúru na 180°C.
- Medzitým na panvici osmažte cibuľku s cesnakom na olivovom oleji.
- Zlejte vodu zo šošovky a 1 hrnček šošovkovej vody si dajte bokom.
- Šošovku dajte do zapekacej misy, prilejte hrnček šošovkovej vody a pridajte všetky ostatné ingrediencie.
- Dobre premiešajte.
- Pečte pod pokrievkou približne hodinu.
- Posledných 15 minút pečte bez pokrievky.
- Priebežne dolievajte vodu, pokiaľ by hrozilo, že sa šošovka začne pripaľovať.
- Zapekaná šošovka je výborná sama o sebe alebo ju môžeme servírovať s dobrou ryžou.
Máte radi jedlá z jedného hrnca? Pozrite sa na naše recenzie na hlbšie panvice s pokrievkou vhodné do rúry .