Konzumácia rýb je veľmi dôležitá pre zdravie.
Jednou z najdostupnejších rýb je treska, ktorá obsahuje látky potrebné na správne fungovanie ľudského organizmu.
Preto sme si pre vás tentoraz pripravili 7 skvelých receptov s treskou v hlavnej úlohe.
Vyskúšajte ju vyprážanú, pečenú či v šaláte.
Naše recepty
Ak ste milovníci karí korenia, potom si nenechajte ujsť aj naše recepty na karí s cícerom 5x inak alebo skvelé tipy na rýchly obed či večeru!
Ako si vybrať v obchode tú najlepšiu tresku?
- Pri nákupe čerstvej tresky hľadajte filety s pevnou dužinou, ktorá je priesvitná až svetloružová. Nemala by byť cítiť.
- Čerstvé ryby nie sú vždy lepšie, pretože môžu byť uložené v ľadovej morskej vode niekoľko dní potom, čo boli ulovené. Pre vnútrozemské oblasti môžu byť mrazené ryby čerstvejšou možnosťou , pretože ryby sú na lodi bleskovo zmrazené.
- Pri nákupe mrazených filiet z tresky sa vyhnite baleniam so známkami ľadových kryštálov či spálenín z mrazu. To môže znamenať, že ryba bola v mrazničke dlhú dobu alebo bola rozmrazená a znovu zmrazená.
- Mrazené ryby sa ľahko rozmrazujú v chladničke . Jednoducho vložte filety do vrecka alebo vzduchotesnej nádoby a dajte ich cez noc do chladničky.
- Alebo pre rýchle rozmrazenie rybu vložte do vrecka na zips (odstráňte z vrecka čo najviac vzduchu) a umiestnite ho na 30 minút do veľkej misy so studenou vodou.
A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!