Zapekaná zelenina s ryžou na indický spôsob

Zapekaná zelenina s ryžou na indický spôsob

V tomto výživnom vegánskom zapečenom pokrme sa zemiaky, karfiol a mnoho ďalších ingrediencií pečú do jemnej dokonalosti a pritom nasávajú lahodnú korenenú omáčku. Mňam!

Čo budete potrebovať

  • 1 lyžica mletej rímskej rasce
  • 1 lyžička morskej soli
  • ½ lyžičky sušeného zázvoru
  • ½ lyžičky kurkumy
  • ⅛ až ¼ lyžičky kajenského korenia
  • ⅛ lyžičky mletej škorice
  • 1 šálka hnedej ryže
  • 500 g zemiakov, nakrájaných na 2 cm kúsky
  • 4 šálky malých ružičiek karfiolu
  • ½ šálky na tenké plátky nakrájanej mrkvy
  • 425 g konzervované cícer, prepláchnuté a odkvapkané
  • 425 ml paradajkovej omáčky
  • 410 g konzervovaných nakrájaných paradajok, nelúpaných
  • ½ šálky mrazeného hrášku
  • ¼ šálky nasekaného čerstvého koriandra (voliteľne)

Postup

  • V malej miske zmiešajte rímsku rascu, soľ, zázvor, kurkumu, korenie a škoricu.
  • Dajte bokom.
  • Predhrejte rúru na 190 °C.
  • Vo veľkom hrnci priveďte do varu 10 šálok vody.
  • Vmiešajte ryžu.
  • Priveďte do varu a znížte plameň.
  • Varte 15 minút.
  • Vmiešajte zemiaky a varte 10 minút.
  • Vmiešajte karfiol a mrkvu a varte ešte 2 minúty.
  • Sceďte a vráťte do hrnca.
  • Vmiešajte ďalšie štyri ingrediencie cícer, paradajkovú omáčku, nakrájané paradajky a hráčok.
  • Pridajte zmes korenia.
  • Rozložte všetko do obdĺžnkovej zapekacej misy.
  • Pečte prikryté 25 až 30 minút alebo kým sa všetko neprehreje a zelenina nezmäkne.
  • Pred podávaním nechajte 10 minút odstáť.
  • Ak chcete, pridajte čerstvý koriander.
  • Dobrú chuť!
Zapečená korenená zelenina s ryžou v zapekacej mise s naberačkou.
www.forksoverknives.com

Máme pre vás aj ďalšie výborné recepty na zapekaný karfiol na 11 rôznych spôsobov. Nájdete svojho favorita?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.