V tomto výživnom vegánskom zapečenom pokrme sa zemiaky, karfiol a mnoho ďalších ingrediencií pečú do jemnej dokonalosti a pritom nasávajú lahodnú korenenú omáčku. Mňam!
Čo budete potrebovať
- 1 lyžica mletej rímskej rasce
- 1 lyžička morskej soli
- ½ lyžičky sušeného zázvoru
- ½ lyžičky kurkumy
- ⅛ až ¼ lyžičky kajenského korenia
- ⅛ lyžičky mletej škorice
- 1 šálka hnedej ryže
- 500 g zemiakov, nakrájaných na 2 cm kúsky
- 4 šálky malých ružičiek karfiolu
- ½ šálky na tenké plátky nakrájanej mrkvy
- 425 g konzervované cícer, prepláchnuté a odkvapkané
- 425 ml paradajkovej omáčky
- 410 g konzervovaných nakrájaných paradajok, nelúpaných
- ½ šálky mrazeného hrášku
- ¼ šálky nasekaného čerstvého koriandra (voliteľne)
Postup
- V malej miske zmiešajte rímsku rascu, soľ, zázvor, kurkumu, korenie a škoricu.
- Dajte bokom.
- Predhrejte rúru na 190 °C.
- Vo veľkom hrnci priveďte do varu 10 šálok vody.
- Vmiešajte ryžu.
- Priveďte do varu a znížte plameň.
- Varte 15 minút.
- Vmiešajte zemiaky a varte 10 minút.
- Vmiešajte karfiol a mrkvu a varte ešte 2 minúty.
- Sceďte a vráťte do hrnca.
- Vmiešajte ďalšie štyri ingrediencie cícer, paradajkovú omáčku, nakrájané paradajky a hráčok.
- Pridajte zmes korenia.
- Rozložte všetko do obdĺžnkovej zapekacej misy.
- Pečte prikryté 25 až 30 minút alebo kým sa všetko neprehreje a zelenina nezmäkne.
- Pred podávaním nechajte 10 minút odstáť.
- Ak chcete, pridajte čerstvý koriander.
- Dobrú chuť!
Máme pre vás aj ďalšie výborné recepty na zapekaný karfiol na 11 rôznych spôsobov. Nájdete svojho favorita?