Zapekané cestoviny s jahňacím, fetou a tekvicou

Zapekané cestoviny s jahňacím, fetou a tekvicou

Úplne božská kombinácia chutí! Mleté jahňacie mäso, maslová tekvica, feta, parmezán, cestoviny a píniové oriešky dohromady tvoria v ústach takmer chuťový orgazmus, ktorý budete chcieť znova a znova.

Ingrediencie

  • 1 lyžička olivového oleja
  • 1 cibuľa, nahrubo nakrájaná
  • 1 strúčik cesnaku, jemne nasekaný
  • 500 g chudého jahňacieho mletého mäsa
  • 2 lyžičky drvenej rasce
  • 250 ml konzervovaných nakrájaných paradajok
  • 150 g listov baby špenátu
  • 200 g cestovín farfalle
  • 700g maslovej tekvice, olúpané, zbavené semienok, nakrájané na 2 cm kúsky
  • 100 g fety, rozdrobené
  • 20 g strúhaného parmezánu
  • 1 lyžica píniových orieškov
  • 1/4 šálky čerstvých lístkov mäty

Postup

  1. Predhrejte rúru na 180°C.
  2. Zahrejte olej vo veľkej nepriľnavej panvici na stredne vysokom plameni.
  3. Pridajte cibuľu a cesnak a restujte 1 minútu.
  4. Pridajte mleté ​​mäso a restujte za stáleho miešania asi 4 minúty, alebo kým mäso nezmení farbu.
  5. Použite varešku, aby ste mäso krásne rozdrobili.
  6. Pridajte rascu a za stáleho miešania restujte 30 sekúnd alebo pokiaľ nebude aromatická.
  7. Vmiešajte paradajky.
  8. Medzitým si odložte 40 g špenátu.
  9. Zostávajúci špenát vložte do veľkého cedníka do drezu.
  10. Cestoviny varte vo veľkom hrnci v osolenej vriacej vode 10 minút.
  11. V posledných 3 minútach varenia pridajte tekvicu.
  12. Zmes cestovín a tekvice prilejte na špenát v sitku, aby všetko odkvapkalo.
  13. Vráťte cestovinovú zmes do panvice.
  14. Pridajte mäsovú zmes a polovicu fety do cestovinovej zmesi.
  15. Miešajte, kým sa všetko dobre nespojí.
  16. Preneste zmes do zapekacej misy s objemom 2 litre.
  17. Posypte parmezánom, píniovými orieškami a zvyšnou fetou.
  18. Pečte 25 minút alebo dozlatista.
  19. Podávajte s odloženým špenátom a čerstvou mätou.
Mleté jahňacie mäso, maslová tekvica, feta, parmezán, cestoviny a píniové oriešky pečené v rúre, servírované v zapekacej mise a ozdobené čerstvými bylinkami.
www.taste.com.au

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.