Vynikajúce recepty so zapekanou cuketou alebo inšpirácia pre vaše zdravé obedy aj večere

Zelenina, ktorá svojím tvarom aj farbou v mnohom pripomína uhorku.

Z hľadiska botaniky má ale prekvapivo bližšie skôr k tekvici.

Poďme sa spoločne pozrieť na recepty zo zapečenej cukety!

Či už ju pripravíte klasicky so syrom, mletým mäsom či zeleninou, výsledkom vždy bude chutná a zdravá pochúťka.

Mimochodom, rôzne varianty tohto pokrmu sa môžu stať aj veľmi originálnou súčasťou vašej oslavy či večierku.

Jednotlivé kroky prípravy môžete vidieť aj prostredníctvom videoreceptu!

Parmesan Basil Baked Zucchini Chips Recipe - How to Make Zucchini Chips
zdroj: inspiredtaste.net

Prečo do svojho jedálnička zaradiť cukety?

Zapečenú cuketu je možné pripraviť mnohými rôznymi spôsobmi. Vo forme plátkov, lodičiek aj nákypu. Táto nenápadná zelenina je navyše veľmi zdravá, a tak sa jej jedálničku oplatí zaradiť nielen v tejto forme, ale aj ako nátierku či polievku.

Podobne ako uhorky, obsahujú aj cukety veľké množstvo vody, vďaka ktorej pomáhajú naše telo čistiť od najrôznejších škodlivých látok. Cuketa je navyše bohatá aj na rozmanité vitamíny, ako je vitamín A, B alebo C, a minerálne látky, predovšetkým draslík, horčík a vápnik.

Chcete si cuketu dopriať aj mimo sezóny? Žiadny problém, dá sa totiž veľmi ľahko uskladniť v pivnici či zamrazením. V neposlednom rade je možné cuketu podobne ako uhorky tiež zavariť.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.