Zapekané lokše s tvarohom á la burek

Zapekané lokše s tvarohom á la burek

Poznáte burok? Je to plnené pečené alebo vyprážané pečivo z tenkého lístkového cesta. My si pripravíme jeho obmenu z lakšia.

Ingrediencie

  • 5 lakší zo základného receptu
  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 180 g kyslej smotany
  • soľ podľa chuti
  • 1 lyžička čerstvého kôpru
  • vajcia na potretie
  • kúsok masla

Postup

  1. Tvaroh utrite so smotanou, dochuťte soľou a kôprom.
  2. Pokiaľ nie ste fanúšikom kôpru, je možné vynechať.
  3. Lokše naplňte tvarohovou náplňou, zrolujte a nakrájajte na menšie kusy.
  4. Vyskladajte do vymastenej zapekacej nádoby tesne vedľa seba.
  5. Potrite rozšľahaným vajcom, môžete pridať aj plátok masla a strčte do vyhriatej rúry.
  6. Pečte na 180 °C cca 15 minút, ku koncu na chvíľu spustite funkciu gril.
www.mozessavydavat.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.