Vynikajúce recepty na zapekané fazule v tých najlepších variantoch. Vyskúšajte ich všetky!

Ako pripraviť fazuľu, aby chutili celej rodine?

Ako dodať do jedálnička viac vlákniny a bielkovín?

Riešením môžu byť naše recepty na zapečené fazule!

Vyskúšajte naše varianty s vajcami, mäsom či zeleninou.

Ako správne uvariť fazuľu?

  1. Fazuľu namočíme na niekoľko hodín do studenej vody, aby zmäkol ich tvrdý obal.
  2. Najčastejšie odmáčame cez noc.
  3. Všetky strukoviny na zapekanie musíme vopred uvariť.
  4. Tu je relatívna hlavná nevýhoda strukovín, pretože ich varenie trvá pomerne dlhú dobu.
  5. Fazuľu varíme vždy v nadbytku vody, to znamená, že sú nielen úplne zatopené, ale voda ich musí o niekoľko cm presahovať.
  6. Počas varu ich nemiešame, najviac s hrncom trochu zatrasieme.
  7. Tiež ich pred varením alebo počas varu nesolíme, to urobíme až pri spracovávaní zmäknutých a uvarených strukovín.

Pripravili sme si pre vás obsiahly článok o fazuľach . Prekvapí vás svojimi zdravotnými benefitmi aj možnosťami využitia v kuchyni. Viete, aké druhy fazule existujú? Či ako sa skladujú?
To všetko a oveľa viac sa u nás dozviete!

A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.