8 skvelých receptov so zapekaným mletým mäsom, ktoré musíte ochutnať!

Stálicou v českej kuchyni sú rozhodne zapekané pokrmy.

Sú väčšinou ľahké na prípravu a ich výhodou je, že k nim už nemusíme variť samostatnú prílohu.

Preto sme si pre vás tentoraz pripravili výborné recepty na zapečené mleté ​​mäso 8x inak!

Máme pre vás varianty so zemiakmi, paprikou, baklažánom či cestovinami.

Užite si to!

Vyberáme mäso na mletie

  • Mäso na zapekanie kupujeme už mleté , ktoré býva namleté ​​v mixe z bravčového a hovädzieho mäsa, prípadne len z jedného druhu.
  • Alebo si mleté ​​mäso tiež môžeme zomlieť doma sami na mäsovom mlynčeku z jednotlivých druhov mäsa.
  • Výhodu máme v tom, že vieme, aké mäso bolo použité .
  • Mleté mäso sa melie väčšinou z bravčového bôčika alebo pliecka, predného hovädzieho mäsa a pre chuť je vhodné pridať kúsok údeného.
  • Pomer jednotlivých druhov je v domácnosti ľubovoľný, podľa toho, ako chceme mať mäso tučné.
  • Okrem toho môžeme doma do mletého mäsa využiť rôzne odkrojky a samozrejme použiť aj mäso hydinové alebo rybie .
  • Na zapekané jedlo pre 4 dospelé osoby potrebujeme zhruba 500 g mäsa .

A ako vám naše recepty na zapekané mleté ​​mäso chutili? Napíšte nám do komentárov!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.