Stálicou v českej kuchyni sú rozhodne zapekané pokrmy.
Sú väčšinou ľahké na prípravu a ich výhodou je, že k nim už nemusíme variť samostatnú prílohu.
Preto sme si pre vás tentoraz pripravili výborné recepty na zapečené mleté mäso 8x inak!
Máme pre vás varianty so zemiakmi, paprikou, baklažánom či cestovinami.
Užite si to!
Naše recepty
Vyberáme mäso na mletie
- Mäso na zapekanie kupujeme už mleté , ktoré býva namleté v mixe z bravčového a hovädzieho mäsa, prípadne len z jedného druhu.
- Alebo si mleté mäso tiež môžeme zomlieť doma sami na mäsovom mlynčeku z jednotlivých druhov mäsa.
- Výhodu máme v tom, že vieme, aké mäso bolo použité .
- Mleté mäso sa melie väčšinou z bravčového bôčika alebo pliecka, predného hovädzieho mäsa a pre chuť je vhodné pridať kúsok údeného.
- Pomer jednotlivých druhov je v domácnosti ľubovoľný, podľa toho, ako chceme mať mäso tučné.
- Okrem toho môžeme doma do mletého mäsa využiť rôzne odkrojky a samozrejme použiť aj mäso hydinové alebo rybie .
- Na zapekané jedlo pre 4 dospelé osoby potrebujeme zhruba 500 g mäsa .
A ako vám naše recepty na zapekané mleté mäso chutili? Napíšte nám do komentárov!