Zapekané palacinky s banánom v karameli

Zapekané palacinky s banánom v karameli

Ľahké a svieže palacinky.

Čo budeme potrebovať

  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1/4 hrnčeka krupicového cukru
  • 1 šálka mlieka
  • 1 vajce, ľahko rozšľahané
  • 1/2 hrnčeka karamelového salka
  • 1 lyžica masla so štipkou soli
  • 2 banány, pozdĺžne rozpolené
  • 75 g horkej čokolády, nasekané
  • 60 g lieskových orechov, nasekaných

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 °C.
  • Plech vymažte tukom a vyložte papierom na pečenie.
  • V mise zmiešame múku, 2 lyžice cukru, pridajte mlieko a vajcia a miešajte, kým sa nespoja.
  • Nalejte cesto do plechu, prilejte polovicu karamelového salka a krúživými pohybmi vytvorte mramorový efekt.
  • Pečte 10 minút, alebo pokiaľ špajľa zapichnutá do stredu nevyjde čistá.
  • Medzitým rozpustite maslo.
  • Banánov posypte zvyšným cukrom. Umiestnite reznou stranou dole na panvicu a varte 5 minút, alebo kým nebudú tmavo zlaté a prepečené.
  • Čokoládu rozpustite.
  • Palacinku podávame preliatu banánmi, zvyšným karamelom, čokoládou a lieskovými orieškami.

Vyskúšajte aj ďalšie sladké ale aj slané palacinky .

Nadýchaná palacinka v panvici s banánom a karamelom.
Zdroj: southernfatty.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.