Jednoduchý zapečený pokrm, ktorý nasýti celú rodinu! Krehké kúsky kuracieho mäsa s jemnými špagetami, smotanovou paradajkovou omáčkou a dvoma druhmi syra si jednoducho musí zamilovať úplne každý.
Čo budete potrebovať
- 4 litre vody
- 1 lyžica kóšer na dochutenie cestovín
- 500 g špaget
- 2 lyžice olivového oleja
- 1/2 šálky najemno nakrájanej žltej cibule
- 1 lyžica prelisovaného cesnaku
- 1 lyžička talianskeho korenia
- 2 šálky paradajkovej omáčky
- ½ šálky smotany na šľahanie
- 2 šálky uvareného nakrájaného kuracieho mäsa
- 1 a 1/2 šálky strúhanej mozzarelly
- ½ šálky strúhaného parmezánu
- 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
Postup
- Nastavte rošt rúry do strednej polohy.
- Rúru predhrejte na 190 °C.
- Vo veľkom hrnci priveďte vodu do varu.
- Pridajte soľ a miešajte, aby sa rozpustila.
- Pridajte špagety a varte podľa návodu na obale do al dente, asi 10 minút.
- Špagety sceďte v cedníku a preplachujte studenou vodou asi 30 sekúnd, aby sa varenie zastavilo.
- Zahrejte olivový olej vo veľkej panvici na stredne nízkom plameni.
- Pridajte cibuľu, cesnak a 1 lyžičku talianskeho korenia a restujte, kým cibuľa nezosklovatí, asi 3 minúty.
- Pridajte paradajkovú omáčku a premiešajte.
- Varte, kým nie je omáčka horúca, asi 2 až 3 minúty.
- Vypnite oheň a vmiešajte smotanu.
- Omáčku podľa chuti ešte dochuťte soľou a korením.
- Scedené špagety pridajte do omáčky a premiešajte.
- Pridajte nakrájané kuracie mäso a premiešajte.
- Preneste cestoviny do zapekacej misky s rozmermi 33 x 23 cm.
- Cestoviny posypte nastrúhanou mozzarellou a parmezánom.
- Prikryte alobalom a pečte, kým sa syr nerozpustí a cestoviny nebudú horúce, asi 15 až 20 minút.
- Ak chcete nechať povrch viac zhnednúť, odstráňte alobal a pokrm pečte, kým ľahko nezhnedne, asi 2 až 5 minút.
- Ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou a ihneď podávajte.
Možno využijete aj naše recenzie elektrických sporákov , v ktorých vám dáme pár tipov, ako si vybrať. Kto vyhral v našom porovnaní?