Najlepšie recepty na zapekané cestoviny. Vyskúšajte rôzne kombinácie chutí & ingrediencií

Cestovinové jedlá sú na prípravu jednoduché a dajú sa upraviť s najrôznejšími surovinami, ktoré máte doma k dispozícii.

Skvele sa do zapekania hodí syr, údeniny, zelenina ale napríklad aj huby.

Vybrali sme pre vás tie najlepšie recepty na zapečené cestoviny v niekoľkých variantoch.

Inšpirujte sa!

Máte radi špenát? Skvelá správa! Máme pre vás ďalšie recepty na cestoviny so špenátom , z ktorých si určite vyberiete!

Najrozšírenejšie a najobľúbenejšie druhy cestovín

Predstavíme si 7 najčastejšie pripravovaných druhov cestovín, ktoré by ste mali ochutnať. Existuje nespočetné množstvo druhov cestovín, o ktoré si svoj jedálniček môžete spestriť.

Penne sa najčastejšie pripravujú s hustou omáčkou so syrom a smotanou. Tieto trubičky sa odporúča servírovať al dente. Nesmú byť príliš rozvarené a namäkko. Výborné sú aj ako základ v cestovinovom šaláte.

Tortellini sú drobnejšie cestoviny, ktoré pripomínajú prstienky. Najčastejšie bývajú plnené syrom alebo mäsom. Ide o chutný druh, ktorý sa skvele hodí na každú príležitosť – obed, večeru alebo len tak ako desiata.

Špagety sú snáď najznámejším druhom cestovín u nás. Zabudnite na tie pofidérne špagety podávané v školských jedálňach. Dajú sa totiž pripraviť ako výborná delikatesa s kvalitnými paradajkovými omáčkami.

Ďalšou srdcovkou sú lasagne . Tieto obdĺžnikové cestoviny sú ideálne na zapekanie s mletým mäsom alebo napríklad špenátom a smotanou. Ideálnymi syrmi k lasagne cestovinám sú mozzeralla alebo napríklad riccota.

Gnocchi alebo po česku „gnoči“ sú malé zemiakové gule, ktoré sa dajú pripravovať na množstvo spôsobov. Môžete ich zapekať, servírovať v polievkach ale aj zaliate najrôznejšími omáčkami.

Fusilli alebo vretena pozná asi každý. Tie sa servírujú najmä s mäsovými omáčkami. Sú však vhodné aj do šalátov. Zohnať môžete aj ich farebné varianty. Napríklad zelené zo špenátu, červené z paradajok alebo fialové z červenej repy.

Farfalle alebo mašličky, motýliky sa u nás servírujú s paradajkovými omáčkami. Poznáme ich ale iste zo školských jedální, kde nám ich kuchárky podávali s makom, cukrom a maslom. Vhodné sú aj do šalátov.

Cestoviny si môžete pripraviť aj domáce. Prinášame vám recenzie a tipy na najlepšie strojčeky na cestoviny . Vyberte si s nami toho najlepšieho pomocníka do kuchyne!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.