Zapekané tuniakové vrtuľky s fazuľkami a smotanou

Zapekané tuniakové vrtuľky s fazuľkami a smotanou

Tento recept jednoducho musíte vyskúšať. Tieto zapečené cestoviny s tuniakom a fazuľkami sa skvele hodia ako rýchly obed alebo výdatná večera.

Ingrediencie

  • 300-350g cestovín (vrtuľky, penne, kolienka)
  • 200g mrazených zelených fazuliek
  • 2 vajcia
  • 1 tuniak v konzerve (vo vlastnej šťave)
  • 100ml smotany
  • 1-2 plátky masla
  • soľ, mleté korenie
  • syr podľa chuti
  • olivový olej

Postup

  • Najprv uvarte cestoviny podľa návodu na obale v osolenej vode.
  • Mrazené fazuľky nechajte rozmrznúť, umyte a povarte v trochu osolenej vode.
  • Uvarené cestoviny sceďte a pokvapkajte olivovým olejom. Fazuľky sceďte.
  • V zapekacej mise premiešajte cestoviny s fazuľkami, s kúskami odkvapkaného tuniaka a nastrúhaným syrom.
  • Podľa chuti osoľte, okoreňte, zalejte smotanou a rozšľahanými vajíčkami.
  • Nakoniec ešte zasypte trochou syra, položte navrch dva plátky masla a dajte zapiecť.
  • Pečte do zlatista a podávajte.
Zapekané cestoviny so syrom, fazuľami a tuniakom z konzervy.
Zdroj: nourisheveryday.com

V prípade chuti môžete pridať aj pokrájané čierne olivy.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.