Tento recept jednoducho musíte vyskúšať. Tieto zapečené cestoviny s tuniakom a fazuľkami sa skvele hodia ako rýchly obed alebo výdatná večera.
Ingrediencie
- 300-350g cestovín (vrtuľky, penne, kolienka)
- 200g mrazených zelených fazuliek
- 2 vajcia
- 1 tuniak v konzerve (vo vlastnej šťave)
- 100ml smotany
- 1-2 plátky masla
- soľ, mleté korenie
- syr podľa chuti
- olivový olej
Postup
- Najprv uvarte cestoviny podľa návodu na obale v osolenej vode.
- Mrazené fazuľky nechajte rozmrznúť, umyte a povarte v trochu osolenej vode.
- Uvarené cestoviny sceďte a pokvapkajte olivovým olejom. Fazuľky sceďte.
- V zapekacej mise premiešajte cestoviny s fazuľkami, s kúskami odkvapkaného tuniaka a nastrúhaným syrom.
- Podľa chuti osoľte, okoreňte, zalejte smotanou a rozšľahanými vajíčkami.
- Nakoniec ešte zasypte trochou syra, položte navrch dva plátky masla a dajte zapiecť.
- Pečte do zlatista a podávajte.
V prípade chuti môžete pridať aj pokrájané čierne olivy.