Zapekané vajcia so špenátom a hubami

Zapekané vajcia so špenátom a hubami

Jednoduché vajíčka pečené s cesnakovými šampiňónmi a baby špenátom. Je to zdravé, výdatné a rýchle raňajky, ale pokrm môžete servírovať pokojne aj ako večeru s toasty natretými maslom.

Ingrediencie

  • 2 lyžice masla
  • 230 g šampiňónov, nakrájaných na tenké plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžičky lístkov čerstvého tymiánu
  • štipka vločiek červeného chilli (voliteľne)
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 4 šálky baby špenátu
  • 4 veľké vajcia
  • 4 lyžice smotany na šľahanie
  • 4 lyžice nastrúhaného parmezánu

Postup

  1. Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
  2. Ľahko vymažte štyri malé zapekacie misky.
  3. Rozpustite maslo vo veľkej panvici na strednom plameni.
  4. Pridajte šampiňóny, cesnak, tymian a červené chilli.
  5. Restujte za občasného miešania do mäkka asi 3–4 minúty; dochuťte soľou a korením, podľa chuti.
  6. Špenát miešajte, kým nezvädne, asi 2 minúty.
  7. Hubovú zmes rovnomerne rozdeľte do zapekacích misiek.
  8. Navrch dajte vajcia, smotanu a parmezán a dochuťte soľou a korením, podľa chuti.
  9. Vložte do rúry a pečte, kým bielky nestuhnú, asi 10-14 minút.
  10. Ihneď podávajte.
Vajíčka pečené s cesnakovými šampiňónmi a baby špenátom, servírované v miskách.
www.damndelicious.net

Ak preferujete skôr varené vajíčka , tak aj pre vás máme v zálohe skvelé recepty. Vyskúšajte ich všetky!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.