Jednoduché vajíčka pečené s cesnakovými šampiňónmi a baby špenátom. Je to zdravé, výdatné a rýchle raňajky, ale pokrm môžete servírovať pokojne aj ako večeru s toasty natretými maslom.
Ingrediencie
- 2 lyžice masla
- 230 g šampiňónov, nakrájaných na tenké plátky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžičky lístkov čerstvého tymiánu
- štipka vločiek červeného chilli (voliteľne)
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 4 šálky baby špenátu
- 4 veľké vajcia
- 4 lyžice smotany na šľahanie
- 4 lyžice nastrúhaného parmezánu
Postup
- Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
- Ľahko vymažte štyri malé zapekacie misky.
- Rozpustite maslo vo veľkej panvici na strednom plameni.
- Pridajte šampiňóny, cesnak, tymian a červené chilli.
- Restujte za občasného miešania do mäkka asi 3–4 minúty; dochuťte soľou a korením, podľa chuti.
- Špenát miešajte, kým nezvädne, asi 2 minúty.
- Hubovú zmes rovnomerne rozdeľte do zapekacích misiek.
- Navrch dajte vajcia, smotanu a parmezán a dochuťte soľou a korením, podľa chuti.
- Vložte do rúry a pečte, kým bielky nestuhnú, asi 10-14 minút.
- Ihneď podávajte.
Ak preferujete skôr varené vajíčka , tak aj pre vás máme v zálohe skvelé recepty. Vyskúšajte ich všetky!