Zemiaky s kyslou kapustou sú príjemná klasika, ktorá sa nikdy neomrzí. Vyskúšajte aj náš recept, ktorý si určite obľúbite.
INGREDIENCIA
- 2 šálky šunky nakrájané na kocky
- 1 stredná cibuľa jemne nasekaná
- 3 lyžice masla alebo oleja
- 1 lyžička papriky
- 1 kg varených zemiakov na plátky
- 800 g kyslej kapusty
- soľ a korenie
- 2 vajcia
- 4 lyžice mlieka
- 2 šálky strúhaného syra (čedar, ementál…)
POSTUP
- Predhrejte rúru na 180°C.
- Osmažte na masle alebo oleji šunku s cibuľkou.
- Cibuľku osmažte pokiaľ nezosklovatí.
- Pridajte kapustu a papriku a dobre premiešajte.
- Na dno zapekacej misy vyskladajte polovicu zemiakov.
- Osoľte a okoreňte.
- Na zemiaky navrstvite zmes šunky s kapustou.
- Prekryte zvyškom zemiakov. Osoľte a okoreňte.
- Rozšľahajte vajíčka s mliekom a prelejte nimi zemiaky.
- Všetko posypte strúhaným syrom.
- Pečieme 25-30 minút.
- Pred podávaním necháme zemiaky chvíľu vychladiť.