Zapekané zemiaky s karfiolom a čedarom

Zapekané zemiaky s karfiolom a čedarom

Pripravte si túto chutnú prílohu, ktorá je navyše rýchla a jednoduchá na prípravu. Potrebujete na ňu iba pár ingrediencií a zvládnete ju urobiť v podstate kedykoľvek. Servírujte pokrm napríklad s kuracím mäsom, je to pochúťka!

Čo budete potrebovať

  • 3 stredné zemiaky, olúpané a nakrájané na 2,5 cm kúsky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 malý karfiol nakrájaný na ružičky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica čerstvého tymiánu a viac na ozdobu
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • ¼ šálky polotučného mlieka
  • 1 šálka strúhaného čedaru

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 °C.
  • Vo veľkom hrnci s osolenou vriacou vodou varte zemiaky 15 minút a potom na posledných 10 minút pridajte karfiol.
  • Zemiaky a karfiol sceďte a dajte bokom.
  • Uvarenú zeleninu preložte do zapekacej misky s rozmermi 20×28 cm.
  • Pokvapkajte olivovým olejom a dochuťte čerstvým tymiánom, cesnakovým práškom, soľou a korením.
  • Navrch nalejte mlieko a premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  • Nakoniec navrch pridajte syr a pečte v predhriatej rúre, kým syr nie je zlatistý, asi 15-20 minút.
  • Užite si to!
Gratinované zemiaky s karfiolom a syrom v zapekacej mise.
www.feelgoodfoodie.net

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie vstavaných rúr . Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.