Pripravte si túto chutnú prílohu, ktorá je navyše rýchla a jednoduchá na prípravu. Potrebujete na ňu iba pár ingrediencií a zvládnete ju urobiť v podstate kedykoľvek. Servírujte pokrm napríklad s kuracím mäsom, je to pochúťka!
Čo budete potrebovať
- 3 stredné zemiaky, olúpané a nakrájané na 2,5 cm kúsky
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 malý karfiol nakrájaný na ružičky
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica čerstvého tymiánu a viac na ozdobu
- 1 lyžička cesnakového prášku
- ¼ šálky polotučného mlieka
- 1 šálka strúhaného čedaru
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Vo veľkom hrnci s osolenou vriacou vodou varte zemiaky 15 minút a potom na posledných 10 minút pridajte karfiol.
- Zemiaky a karfiol sceďte a dajte bokom.
- Uvarenú zeleninu preložte do zapekacej misky s rozmermi 20×28 cm.
- Pokvapkajte olivovým olejom a dochuťte čerstvým tymiánom, cesnakovým práškom, soľou a korením.
- Navrch nalejte mlieko a premiešajte, aby sa všetko spojilo.
- Nakoniec navrch pridajte syr a pečte v predhriatej rúre, kým syr nie je zlatistý, asi 15-20 minút.
- Užite si to!
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie vstavaných rúr . Kto vyhral v našom porovnaní?