Zapekané zemiaky s kuracím mäsom

Zapekané zemiaky s kuracím mäsom

Marinované kuracie prsia zapečené so zemiakmi a šampiňónmi sú skvelé, jednoduché jedlo, ktoré si hravo pripravíte pre nečakaných hostí alebo len tak na rodinný obed.

INGREDIENCIA

  • 4 kuracie prsia s kožou
  • 8 malých alebo 4 stredné zemiaky (ošúpané)
  • 8 stredne veľkých šampiňónov
  • 2-3 vetvičky tymiánu
  • 1 lyžica čerstvého, jemne sekaného rozmarínu
  • 1 lyžička soli
  • 2 prelisované strúčiky cesnaku
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice balzamikového octu
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžička drvené červené čiže papričky

POSTUP

  1. Predhrejte rúru na 220°C.
  2. V hrnci priveďte jemne osolenú vodu do varu.
  3. Vložte do nej olúpané celé zemiaky a nechajte asi 8 minút povariť.
  4. Potom vodu zlejte a zemiaky nechajte trochu vychladnúť.
  5. Menšie zemiaky prepoľte, väčšie zemiaky pokrájajte na štvrtky.
  6. V strednej mise zmiešajte rozmarín, drvenú čiže papričku, soľ, cesnak, 2 lyžice olivového oleja a 1 lyžicu citrónovej šťavy.
  7. V tejto zmesi dôkladne obaľte kuracie prsia.
  8. Vezmite si panvicu, ktorá sa ideálne môže dať aj do rúry, rozohrejte na nej olej a kuracie prsia na nej položte kožou dole a smažte 5 minút.
  9. Potom prsia otočte kožou nahor, pridajte zemiaky, šampiňóny, vetvičky rozmarínu a zvyšok zmesi, v ktorej ste obaľovali mäso.
  10. Pridajte ešte dve lyžice olivového oleja a 2 lyžice balzamikového octu.
  11. Vložte do rúry a pečte nezakryté asi 20 minút, až sa na kurčaťu urobí zlatohnedá kôrka.
  12. Zapekané zemiaky s mäsom sú hotové, vytiahnite ich z rúry a pred servírovaním nechajte chvíľu vychladnúť.
Zemiaky z rúry s mäsom a hubami ozdobené tymianom.
www.ifoodblogger.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.