Zapekané zemiaky so šampiňónmi

Zapekané zemiaky so šampiňónmi

Zemiaky v kombinácii so šampiňónmi, čedarom, mozarellou a smotanovou zmesou, to všetko zapečené v rúre, vytvára jednoduchú lahôdku, na ktorej si pochutí celá rodina.

INGREDIENCIA

  • 1 kg zemiakov, olúpaných a na plátky
  • 250 g šampiňónov portobello
  • 1 a 1/2 šálky strúhanej mozzarelly
  • 170 g strúhaného čedaru
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 1/2 šálky kyslej smotany
  • 1/3 šálky majonézy
  • 3 strúčiky cesnaku
  • lyžička drveného tymiánu
  • soľ a čerstvo mleté ​​korenie

POSTUP

  1. Predhrejte rúru na 180 ° C a vymažte tukom zapekaciu misu.
  2. Vo väčšej mise zmiešajte obe smotany, majonézu, drvený cesnak, soľ a korenie.
  3. Zemiaky a huby nakrájajte na tenké plátky.
  4. Na dno zapekacej misy vlejte časť smotanovej zmesi a na ňu naskladajte polovicu zemiakov.
  5. Na zemiaky dajte polovicu húb, polovicu mozzarelly a čedaru.
  6. Osoľte, okoreňte a posypte tymianom.
  7. Rovnako poskladajte ďalšiu vrstvu z druhej polovice ingrediencií.
  8. Celé potom zalejte smotanovou zmesou.
  9. Pečte 60-70 minút, kým zemiaky nezmäknú.
  10. Akonáhle sú zapekané zemiaky so šampiňónmi mäkké, vytiahnite ich z rúry.
  11. Pri servírovaní ich môžete posypať čerstvou petržlenovou vňaťou, pažítkou alebo vňaťou z jarnej cibuľky.
Zemiaky z rúry so šampiňónmi a syrom posypané jarnou cibuľkou v zapekacej mise.
www.willcookforsmiles.com

Ak vám nevadí si trochu zahrešiť, vyskúšajte aj naše recepty na vyprážané zemiaky .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.