Hľadáte tip na rýchly a zdravý obed alebo večeru? Baklažán zapečený so zeleninou je skvelou voľbou, pokiaľ nemáte chuť na nič mäsitého. Tento recept je navyše veľmi jednoduchý, s náročnosťou prípravy si teda starosti robiť nemusíte.
Ingrediencie:
- 1 malý baklažán
- 1 poriadna hrsť kukurice
- 1 malá cibuľa
- 1 malá paradajka
- 1 strúčik cesnaku
- 4 a ½ lyžičky repkového oleja
- 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- ½ lyžičky soli
- ¼ lyžičky oregana
- ¼ lyžičky korenia
- ½ hrnčeka vody
- ⅓ hrnčeka nastrúhaného čedaru
Postup:
- Baklažán si rozkrojte na horizontálne polovice.
- Vnútro baklažánu vydlabte tak, aby vám zostala ešte zhruba 1 cm široká dužina so šupkou. (Vydlabaný baklažán nevyhadzujte).
- Na panvici si rozpáľte olej. Na ňom orestujte vydlabaný baklažán, nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, kukuricu a paradajku. Všetko osoľte, okoreňte a pridajte oregano.
- Touto zmesou naplňte baklažány a dajte do pekáča podliateho vodou zapiecť do predhriatej rúry.
- Pečte na 175 ° C asi 25-30 minút prikryté.
- Potom ich odkryte, posypte syrom a dopečte ďalších 5 minút.