Zapekaný baklažán so zeleninou

Zapekaný baklažán so zeleninou

Hľadáte tip na rýchly a zdravý obed alebo večeru? Baklažán zapečený so zeleninou je skvelou voľbou, pokiaľ nemáte chuť na nič mäsitého. Tento recept je navyše veľmi jednoduchý, s náročnosťou prípravy si teda starosti robiť nemusíte.

Ingrediencie:

  • 1 malý baklažán
  • 1 poriadna hrsť kukurice
  • 1 malá cibuľa
  • 1 malá paradajka
  • 1 strúčik cesnaku
  • 4 a ½ lyžičky repkového oleja
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • ½ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky oregana
  • ¼ lyžičky korenia
  • ½ hrnčeka vody
  • ⅓ hrnčeka nastrúhaného čedaru

Postup:

  • Baklažán si rozkrojte na horizontálne polovice.
  • Vnútro baklažánu vydlabte tak, aby vám zostala ešte zhruba 1 cm široká dužina so šupkou. (Vydlabaný baklažán nevyhadzujte).
  • Na panvici si rozpáľte olej. Na ňom orestujte vydlabaný baklažán, nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, kukuricu a paradajku. Všetko osoľte, okoreňte a pridajte oregano.
  • Touto zmesou naplňte baklažány a dajte do pekáča podliateho vodou zapiecť do predhriatej rúry.
  • Pečte na 175 ° C asi 25-30 minút prikryté.
  • Potom ich odkryte, posypte syrom a dopečte ďalších 5 minút.
zapečený baklažán so zeleninou
Zdroj: 12tomatoes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.