Zapekaný karfiol s pórom a syrom s modrou plesňou

Zapekaný karfiol s pórom a syrom s modrou plesňou

Karfiol, pór a modrý syr dohromady vytvára tú najluxusnejšiu kombináciu! Pokiaľ túžite po jednoduchom a zároveň netradičnom a chutnom jedle, ktoré si môžete uvariť kedykoľvek počas týždňa, potom si tento recept zamilujete!

INGREDIENCIA

  • 2 veľké póry, okrájané a nakrájané na plátky
  • lístky z niekoľkých vetvičiek tymiánu
  • 1 veľký karfiol, nakrájaný na ružičky
  • strúhaný muškátový oriešok podľa chuti
  • 40 ml olivového oleja, plus navyše na vymazanie formy
  • 40 g hladkej múky
  • 400 ml mlieka
  • 50 g syra s modrou plesňou (Roquefort, Gorgonzola, Niva…)
  • 25 g strúhanky
  • 10 g lúpaných mandlí

POSTUP

  • Zapekaciu misku s objemom 1 liter ľahko vymažte olivovým olejom.
  • Na panvici rozohrejte ešte trochu oleja a 15 minút smažte pór s lístkami tymiánu.
  • Medzitým priveďte do varu ľahko osolenú vodu v hrnci.
  • Pridajte karfiol do hrnca a varte 2 minúty.
  • Karfiol sceďte a premiešajte s pórom, pridajte poriadnu štipku nastrúhaného muškátového orieška, okoreňte a potom vyklopte do misky.
  • Rúru rozohrejte na 200 ° C (teplovzdušná rúra) alebo 180 ° C (plynová rúra).
  • Na panvici rozohrejte 40 ml olivového oleja, vmiešajte múku a 1 minútu opekajte.
  • Postupne vmiešajte mlieko, potom pridajte rozdrobený syr.
  • Miešajte, kým sa syr nerozpustí.
  • Ochutnajte, dokoreňte a potom nalejte na zeleninu.
  • Nasypte strúhanku do olivového oleja a potom ju spolu s plátkami mandlí nalejte na zmes na zapekanie.
  • Pečte 30 minút alebo dozlatista.
Gratinovaný karfiol so syrom a pórom, posypaný mandľami a servírovaný v zapekacej mise s vedľa položenou lyžicou.
www.deliciousmagazine.co.uk

Nemôžete sa nabažiť talianskej kuchyne? Potom nezabudnite vyskúšať aj naše ďalšie recepty na gnocchi ! Máme pre vás varianty s kačacím ragú, šampiňónmi či s kuracím mäsom. Je na vás, či halušky kúpite už hotové alebo si pripravíte svoje domáce podľa nášho návodu.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.