Zapečením kelu v rúre získame lahodný pokrm, ktorého chute vyniknú, ak použijeme súčasne tvrdý syr a jemné párky.
INGREDIENCIA
- 1 kel
- 250 g ryže
- 150 g jemných párkov
- 150 g tvrdého syra – Eidam
- 75 g masla
- 100 ml mlieka
- 1 cibuľa
- 2 vajcia
- soľ
POSTUP
- Kel očistíme av slanej vode ho uvaríme, až bude takmer mäkký.
- Uvarený kel nakrájame nadrobno.
- Uvaríme ryžu.
- V hrnci na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájané párky, ktoré olúpeme.
- Vezmeme zapekaciu misku, na dno dáme postupne vrstvu nasekaného kelu, ryže, párkov s cibuľou a posypeme strúhaným syrom.
- Konečnou vrstvou bude kel.
- Všetko osolíme a okoreníme a zalejeme rozšľahanými vajcami.
- Dáme zapiecť do vyhriatej rúry, až pokrm zružovie.