Zapekaný kel s ryžou

Zapekaný kel s ryžou

Zapečením kelu v rúre získame lahodný pokrm, ktorého chute vyniknú, ak použijeme súčasne tvrdý syr a jemné párky.

INGREDIENCIA

  • 1 kel
  • 250 g ryže
  • 150 g jemných párkov
  • 150 g tvrdého syra – Eidam
  • 75 g masla
  • 100 ml mlieka
  • 1 cibuľa
  • 2 vajcia
  • soľ

POSTUP

  1. Kel očistíme av slanej vode ho uvaríme, až bude takmer mäkký.
  2. Uvarený kel nakrájame nadrobno.
  3. Uvaríme ryžu.
  4. V hrnci na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájané párky, ktoré olúpeme.
  5. Vezmeme zapekaciu misku, na dno dáme postupne vrstvu nasekaného kelu, ryže, párkov s cibuľou a posypeme strúhaným syrom.
  6. Konečnou vrstvou bude kel.
  7. Všetko osolíme a okoreníme a zalejeme rozšľahanými vajcami.
  8. Dáme zapiecť do vyhriatej rúry, až pokrm zružovie.
Hotový recept na zapečený kel s ryžou
zdroj: divaliciousrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.