Jednou z hlavných prísad nákypu je tuhý sneh z vaječných bielkov, vďaka ktorému pokrm pri pečení nadobudne objem.
INGREDIENCIA
- 1 kel
- 3 vajcia
- olej
- maslo
- 40 g tvrdého syra
- 2 lyžice kyslej smotany
- 100 g dusené šunky
- 1 až 2 plátky celozrnného toastového chleba
- mleté korenie
- soľ
- strúhanka
POSTUP
- Kel povaríme vo vriacej osolenej vode a vychladnutú ju potom nakrájame nadrobno.
- Zapekaciu misku vymažeme olejom a vysypeme strúhankou.
- V miske vymiešame žĺtky s kúskom masla a soľou.
- Pridáme nadrobno nakrájaný celozrnný chlieb, strúhaný syr a kyslú smotanu.
- Doplníme na rezančeky nakrájanou šunkou a kelom.
- Osolíme a okoreníme.
- Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a ten pridáme do pripravenej zmesi.
- Zmes vlejeme do zapekacej misky a zapečieme v horúcej rúre asi 45 minút pri teplote 180 °C.