Zapekaný kelový nákyp

Zapekaný kelový nákyp

Jednou z hlavných prísad nákypu je tuhý sneh z vaječných bielkov, vďaka ktorému pokrm pri pečení nadobudne objem.

INGREDIENCIA

  • 1 kel
  • 3 vajcia
  • olej
  • maslo
  • 40 g tvrdého syra
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • 100 g dusené šunky
  • 1 až 2 plátky celozrnného toastového chleba
  • mleté korenie
  • soľ
  • strúhanka

POSTUP

  1. Kel povaríme vo vriacej osolenej vode a vychladnutú ju potom nakrájame nadrobno.
  2. Zapekaciu misku vymažeme olejom a vysypeme strúhankou.
  3. V miske vymiešame žĺtky s kúskom masla a soľou.
  4. Pridáme nadrobno nakrájaný celozrnný chlieb, strúhaný syr a kyslú smotanu.
  5. Doplníme na rezančeky nakrájanou šunkou a kelom.
  6. Osolíme a okoreníme.
  7. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a ten pridáme do pripravenej zmesi.
  8. Zmes vlejeme do zapekacej misky a zapečieme v horúcej rúre asi 45 minút pri teplote 180 °C.
Hotový recept na zapekaný kelový nákyp
zdroj: tasteofhome.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.