Zapekaný losos s pikantnou omáčkou

Zapekaný losos s pikantnou omáčkou

Rybie mäso je známe pre svoju jemnú chuť. Dávate prednosť chuti výraznejšieho charakteru? Použite zmes pálivejšieho korenia! Dokáže zázraky.

Ingrediencie:

  • 4 filety z lososa
  • 4 PL masla
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 PL sušenej mletej cibule
  • 1 PL sladkej papriky
  • 1 lyžička kajenského korenia
  • 1 PL čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 PL čerstvej bazalky
  • 1 PL čerstvej citrónovej šťavy
  • olivový olej
  • soľ, korenie
  • možno pridať aj trochu chilli papričiek

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 200°C.
  2. Na plech s alobalom, ktorý ste predtým potreli olejom, umiestnite filety z lososa.
  3. Lososa osoľte a okoreňte.
  4. Na malej panvici rozpustite maslo a pridajte do neho pretlačený cesnak, mletú cibuľu, papriku, kajenské korenie a nakrájanú petržlenovú vňať a bazalku.
  5. Za stáleho miešania krátko povarte, približne 1 minútu.
  6. Pridajte do zmesi citrónovú šťavu.
  7. Všetko starostlivo premiešajte.
  8. Následne lososa touto omáčkou dôkladne potrite.
  9. Vložte plech do rúry a pečte približne 10-15 minút, v závislosti od veľkosti a výšky filiet.

Pikantného pečeného lososa v rúre servírujte so zemiakmi či ryžou, ozdobeného čerstvými bylinkami a citrónom.

Pikantné pečené filety z lososa
zdroj: africanbites.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.