Rybie mäso je známe pre svoju jemnú chuť. Dávate prednosť chuti výraznejšieho charakteru? Použite zmes pálivejšieho korenia! Dokáže zázraky.
Ingrediencie:
- 4 filety z lososa
- 4 PL masla
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 PL sušenej mletej cibule
- 1 PL sladkej papriky
- 1 lyžička kajenského korenia
- 1 PL čerstvej petržlenovej vňate
- 1 PL čerstvej bazalky
- 1 PL čerstvej citrónovej šťavy
- olivový olej
- soľ, korenie
- možno pridať aj trochu chilli papričiek
Postup:
- Predhrejte si rúru na 200°C.
- Na plech s alobalom, ktorý ste predtým potreli olejom, umiestnite filety z lososa.
- Lososa osoľte a okoreňte.
- Na malej panvici rozpustite maslo a pridajte do neho pretlačený cesnak, mletú cibuľu, papriku, kajenské korenie a nakrájanú petržlenovú vňať a bazalku.
- Za stáleho miešania krátko povarte, približne 1 minútu.
- Pridajte do zmesi citrónovú šťavu.
- Všetko starostlivo premiešajte.
- Následne lososa touto omáčkou dôkladne potrite.
- Vložte plech do rúry a pečte približne 10-15 minút, v závislosti od veľkosti a výšky filiet.
Pikantného pečeného lososa v rúre servírujte so zemiakmi či ryžou, ozdobeného čerstvými bylinkami a citrónom.