Slivky si môžete zakonzervovať aj bez nálevu. Potrebujete na to iba slivky a zaváracie poháre!
Ingrediencie
- slivky
- poháre na zaváranie
Postup
- Najprv si slivky, tak ako každé ovocie, dôkladne umyte, zbavte nečistôt a stopiek.
- Slivky prepulte a vyberte kôstku.
- Pokiaľ chcete zavárať slivky vcelku, prepichajte ich iba vidličkou na každej strane.
- Vložte ich do pohárov – nemusíte sa báť ich stlačiť, počas varu sa rovnako zmenší.
- Poháre poriadne zatvorte a utiahnite.
- Dajte ich do zaváracieho hrnca a prilejte do hrnca vodu – poháre by mali byť celé ponorené vo vode.
- Pozorne sledujte teplomer, akonáhle sa teplota vyšplhá na 100 stupňov, vypnite sporák.
- Poháre z hrnca vyberte až potom, čo voda vychladne.
- Nakoniec ich uložte do komory, ktorá by mala byť tmavá a chladná.
Inšpirujte sa aj našimi najlepšími receptami na zavárané višne !