Nakladané mäso môžete jednoducho pripravovať aj v rúre. Neviete, ako na to? Potom sa vám bude hodiť nasledujúci recept!
Budete potrebovať
- bravčové mäso – záleží na vašej voľbe, napríklad krkovica, pliecko, bôčik
- soľ, korenie – rasca
- vodu alebo vývar
- zaváracie poháre s viečkami
- hlboký plech s utierkou
Postup prípravy
- Mäso zbavte kostí, šliach, koží a tuku.
- Ľahko ho prepláchnite a nakrájajte na kocky (asi 2 x 2 centimetre).
- Kocky mäsa osoľte, môžete okoreniť a pridať rascu – vložte do chladničky na 24 hodín uležať.
- Pripravte si poháre na zaváranie a dôkladne ich sterilizujte.
- Akonáhle je mäso naležené, predhrejte si rúru na 100 stupňov.
- Na dno pohára nasypte jednu lyžičku soli alebo môžete mäso podsypávať soľou.
- Mäso vkladajte do suchých zaváracích pohárov tak, aby ste vytlačili vzduch.
- Vývarom alebo prevarenou vodou poháre dolejte – asi do ¾ pohára.
- Okraje pohárov utrite papierovou utierkou, viečka poriadne utiahnite a poháre vložte do hlbokého plechu, do ktorého ste rozprestreli utierku.
- Poháre podlejte vodou a vložte do rúry – poháre skladajte 1 centimeter od seba, aby sa nerozbili.
- Pečte jednu hodinu a potom poháre nechajte vychladnúť.
- Ďalší deň ich znovu vložte do predhriatej rúry a opäť pečte na 100 stupňov jednu hodinu.
- Nakoniec poháre vytiahnite a nechajte vychladnúť.
- Skladujte v chladnom mieste.