Zaváranie bravčového mäsa v rúre

Zaváranie bravčového mäsa v rúre

Nakladané mäso môžete jednoducho pripravovať aj v rúre. Neviete, ako na to? Potom sa vám bude hodiť nasledujúci recept!

Budete potrebovať

  • bravčové mäso – záleží na vašej voľbe, napríklad krkovica, pliecko, bôčik
  • soľ, korenie – rasca
  • vodu alebo vývar
  • zaváracie poháre s viečkami
  • hlboký plech s utierkou

Postup prípravy

  • Mäso zbavte kostí, šliach, koží a tuku.
  • Ľahko ho prepláchnite a nakrájajte na kocky (asi 2 x 2 centimetre).
  • Kocky mäsa osoľte, môžete okoreniť a pridať rascu – vložte do chladničky na 24 hodín uležať.
  • Pripravte si poháre na zaváranie a dôkladne ich sterilizujte.
  • Akonáhle je mäso naležené, predhrejte si rúru na 100 stupňov.
  • Na dno pohára nasypte jednu lyžičku soli alebo môžete mäso podsypávať soľou.
  • Mäso vkladajte do suchých zaváracích pohárov tak, aby ste vytlačili vzduch.
  • Vývarom alebo prevarenou vodou poháre dolejte – asi do ¾ pohára.
  • Okraje pohárov utrite papierovou utierkou, viečka poriadne utiahnite a poháre vložte do hlbokého plechu, do ktorého ste rozprestreli utierku.
  • Poháre podlejte vodou a vložte do rúry – poháre skladajte 1 centimeter od seba, aby sa nerozbili.
  • Pečte jednu hodinu a potom poháre nechajte vychladnúť.
  • Ďalší deň ich znovu vložte do predhriatej rúry a opäť pečte na 100 stupňov jednu hodinu.
  • Nakoniec poháre vytiahnite a nechajte vychladnúť.
  • Skladujte v chladnom mieste.
Kocky bravčového mäsa naložené v zaváracích pohároch.
zdroj: preservingthegoodlife.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.