Broskyne si môžeme zakonzervovať aj bez cukru. Namiesto neho stačí použiť med a vznikne vám úplná lahôdka. Vyskúšajte tento vynikajúci recept!
Ingrediencie
- broskyne
- čerstvo vylisovaná citrónová šťava (1 lyžička na pohár)
- med
- voda
Postup
- Broskyne na tento typ zavárania musia byť na dotyk mäkké – tak akurát.
- Pripravíme si poháre, ktoré vopred sterilizujeme.
- Olúpte si broskyne a nakrájajte na polovice.
- Vkladajte do pohárov, až ich naplníte po okraj.
- Až budú všetky poháre plné, pridajte do každej 1 čajovú lyžičku citrónovej šťavy na zachovanie farby broskýň.
- Zmiešajte ½ hrnčeka medu s 8 hrnčekmi vody a premiešajte, kým sa med nerozpustí.
- Tento roztok vlejte do každého pohára až po okraj.
- Starostlivo zaviečkujte a vložte do veľkého hrnca, kde ich cca 20 minút povaríte.
- Poháre vyberte, položte viečkom dole a nechajte vychladnúť.