Skip to content
Čo budeme potrebovať
- 1 kg černíc
- 500 ml vody (alebo nesladené ovocné šťavy)
Postup
- Vodu nalejeme do hrnca a privedieme ju do varu
- Černice umyjeme a scedíme
- Pridáme ich do vody a varíme, kým nie sú mäkké
- Pomocou dierovanej naberačky, plníme horúcimi ostružinami jednotlivé poháre
- Poháre by mali mať voľný priestor 3 centimetrov od horného okraja
- Potom pridáme vyvarenú tekutinu (asi 1 centimeter)
- Utrieme hrdlo pohára a uzavrieme viečkom
- Naplnené poháre naukladáme do hrnca, do ktorého nalejeme vodu a privedieme ho do varu
- Hrniec priklopíme a černice zavárame asi 15 minút
- Po uplynutí 15 minút, sporák vypneme, zložíme pokrievku a počkáme 5 minút
- Potom poháre vyberieme a necháme ich 24 hodín odpočívať a chladnúť.
- Poháre si označíme a skladujeme ich na chladnom a tmavom mieste