Zaváranie černíc v rúre

Zaváranie černíc v rúre

Zaváranie v rúre je oveľa jednoduchšie ako napríklad v horúcej vode. Najmä vám to ušetrí veľa času aj práce. Ale aj tento spôsob zavárania má niekoľko svojich zásad, ktoré treba dodržať, a to:

Dôkladnú sterilizáciu pohárov

V rúre zavárajte iba v pohároch so závitom

Používať rovnakú veľkosť pohárov

Poháre sa v rúre nesmú vzájomne dotýkať ani sa dotýkať plechu

Používajte hlbší plech, do ktorého budete liať vodu

Čo budeme potrebovať

  1. 2 kg čerstvých černíc
  2. 1 l vody
  3. 300 g cukru

Postup

  1. Černice umyjeme a očistíme pod studenou vodou
  2. Naplníme ich do umytých pohárov
  3. Pripravíme si sladký nálev, ktorým černice zalejeme
  4. V hrnci si zvaríme cukor spoločne s vodou
  5. Týmto horúcim nálevom černice zalejeme
  6. Poháre uzavrieme viečkami, ktoré musia byť na závit
  7. Rúru si zapneme na 250 stupňov na režim horúceho vzduchu
  8. Na dno plechu dáme starú utierku, ktorú zalejeme vodou do výšky asi 2-3 centimetrov
  9. Na plech vyskladáme poháre a vložíme ich do rúry
  10. Černice zavárame asi 8 minút
  11. Keď uplynie stanovený čas, tak všetky poháre potom dnom nahor vyskladáme na kuchynskú linku a necháme ich 12-24 hodín v pokoji odstáť
Lahodná domáca marmeláda natretá na čerstvom chlebe.
Zdroj: emmaduckworthbakes.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.