Zaváranie v rúre je oveľa jednoduchšie ako napríklad v horúcej vode. Najmä vám to ušetrí veľa času aj práce. Ale aj tento spôsob zavárania má niekoľko svojich zásad, ktoré treba dodržať, a to:
Dôkladnú sterilizáciu pohárov
V rúre zavárajte iba v pohároch so závitom
Používať rovnakú veľkosť pohárov
Poháre sa v rúre nesmú vzájomne dotýkať ani sa dotýkať plechu
Používajte hlbší plech, do ktorého budete liať vodu
Čo budeme potrebovať
- 2 kg čerstvých černíc
- 1 l vody
- 300 g cukru
Postup
- Černice umyjeme a očistíme pod studenou vodou
- Naplníme ich do umytých pohárov
- Pripravíme si sladký nálev, ktorým černice zalejeme
- V hrnci si zvaríme cukor spoločne s vodou
- Týmto horúcim nálevom černice zalejeme
- Poháre uzavrieme viečkami, ktoré musia byť na závit
- Rúru si zapneme na 250 stupňov na režim horúceho vzduchu
- Na dno plechu dáme starú utierku, ktorú zalejeme vodou do výšky asi 2-3 centimetrov
- Na plech vyskladáme poháre a vložíme ich do rúry
- Černice zavárame asi 8 minút
- Keď uplynie stanovený čas, tak všetky poháre potom dnom nahor vyskladáme na kuchynskú linku a necháme ich 12-24 hodín v pokoji odstáť