Zaváranie hotových jedál do plechoviek

Zaváranie hotových jedál do plechoviek

Svoju obľúbenú hotovku si môžete zavariť pokojne aj do plechoviek. Okrem plechoviek budete potrebovať ešte strojček na uzavretie plechoviek.

Budete potrebovať

  • hotové jedlo
  • vývar, nálev alebo voda
  • plechovky
  • strojček na uzavretie plechoviek

Postup prípravy

  • Tak ako pri všetkých typoch zavárania, tak aj tu vložte hotové jedlo do vopred nachystaných čistých plechoviek.
  • Tentokrát množstvom nešetrite – naplňte ich až po okraj.
  • Plechovky dolejte studeným vývarom, nálevom alebo vodou – záleží na povahe jedla.
  • Dbajte na dôkladné uzavretie plechoviek.
  • Pripravte si zavárací alebo obyčajný hrniec s vodou pri teplote 100 stupňov.
  • Plechovky vložte dovnútra – musia byť úplne ponorené a varte 2-3 hodiny.
  • Medzitým si pripravte veľkú misu alebo hrniec s vlažnou vodou – po uvarení do neho vložíte horúce plechovky a pomaly budete pripúšťať studenú vodu, aby sa ochladili.
  • Skontrolujte, či sú všetky plechovky správne uzavreté – pokiaľ uniká šťava alebo majú vypuklé viečko, konzervy ihneď spotrebujte.
  • Skladujte v chladnej pivnici alebo komore.
Ryža, mäso, vajcia a zelenina s ryžou v mištičke.
zdroj: menshealth.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.