Svoju obľúbenú hotovku si môžete zavariť pokojne aj do plechoviek. Okrem plechoviek budete potrebovať ešte strojček na uzavretie plechoviek.
Budete potrebovať
- hotové jedlo
- vývar, nálev alebo voda
- plechovky
- strojček na uzavretie plechoviek
Postup prípravy
- Tak ako pri všetkých typoch zavárania, tak aj tu vložte hotové jedlo do vopred nachystaných čistých plechoviek.
- Tentokrát množstvom nešetrite – naplňte ich až po okraj.
- Plechovky dolejte studeným vývarom, nálevom alebo vodou – záleží na povahe jedla.
- Dbajte na dôkladné uzavretie plechoviek.
- Pripravte si zavárací alebo obyčajný hrniec s vodou pri teplote 100 stupňov.
- Plechovky vložte dovnútra – musia byť úplne ponorené a varte 2-3 hodiny.
- Medzitým si pripravte veľkú misu alebo hrniec s vlažnou vodou – po uvarení do neho vložíte horúce plechovky a pomaly budete pripúšťať studenú vodu, aby sa ochladili.
- Skontrolujte, či sú všetky plechovky správne uzavreté – pokiaľ uniká šťava alebo majú vypuklé viečko, konzervy ihneď spotrebujte.
- Skladujte v chladnej pivnici alebo komore.