Zaváranie hotových jedál v rúre

Zaváranie hotových jedál v rúre

Hotovky si môžete zavariť aj v rúre. Tú väčšina z nás doma má. Navyše je to neuveriteľne jednoduché!

Budete potrebovať

  • hotové jedlo
  • nálev, šťavu (omáčku) alebo prevarenú vodu
  • zaváracie poháre a viečka
  • hlboký plech na pečenie
  • utierku

Postup prípravy

  • Najskôr si pripravte zaváracie poháre a viečka tak, že ich poriadne sterilizujete.
  • Poháre nechajte voľne osušiť – nepoužívajte utierku.
  • Na povahe hotového jedla sa ďalej odvíja celý proces – hotové jedlo vložte do suchého a čistého zaváracieho pohára.
  • Ak potrebuje hotové jedlo nálev, vodu alebo šťavu – zalejte ho – nie však po okraj. (napríklad mäso)
  • Otrite okraje pohárov papierovou utierkou, aby ste sa zbavili mastnoty.
  • Starostlivo uzavrite pomocou viečok a vložte poháre do hlbokého plechu na pečenie, ktorý predtým vyložte utierkou.
  • Dávajte pozor, aby sa poháre nedotýkali, mohli by popraskať.
  • Podlejte ich vodou a vložte do predhriatej rúry na 100 stupňov.
  • Stiahnite plameň na 90 stupňov a pečte 2 hodiny.
  • Poháre nechajte vychladnúť a potom ich skladujte v chladnom mieste a temnom mieste.
Zakonzervované pokrmy v zaváracích pohároch.
zdroj: foodly.tn

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.