Hotovky si môžete zavariť aj v rúre. Tú väčšina z nás doma má. Navyše je to neuveriteľne jednoduché!
Budete potrebovať
- hotové jedlo
- nálev, šťavu (omáčku) alebo prevarenú vodu
- zaváracie poháre a viečka
- hlboký plech na pečenie
- utierku
Postup prípravy
- Najskôr si pripravte zaváracie poháre a viečka tak, že ich poriadne sterilizujete.
- Poháre nechajte voľne osušiť – nepoužívajte utierku.
- Na povahe hotového jedla sa ďalej odvíja celý proces – hotové jedlo vložte do suchého a čistého zaváracieho pohára.
- Ak potrebuje hotové jedlo nálev, vodu alebo šťavu – zalejte ho – nie však po okraj. (napríklad mäso)
- Otrite okraje pohárov papierovou utierkou, aby ste sa zbavili mastnoty.
- Starostlivo uzavrite pomocou viečok a vložte poháre do hlbokého plechu na pečenie, ktorý predtým vyložte utierkou.
- Dávajte pozor, aby sa poháre nedotýkali, mohli by popraskať.
- Podlejte ich vodou a vložte do predhriatej rúry na 100 stupňov.
- Stiahnite plameň na 90 stupňov a pečte 2 hodiny.
- Poháre nechajte vychladnúť a potom ich skladujte v chladnom mieste a temnom mieste.