Nie ste priaznivcom nálevov? Potom si zavarte huby iba vo vlastnej šťave!
Budete potrebovať
- huby
- soľ
- zaváracie poháre s viečkami
- zavárací hrniec s teplomerom
Postup prípravy
- Najskôr všetky poháre sterilizujte – aj s viečkami.
- Huby očistite a nakrájajte ich na hrubé plátky.
- Dajte ich do hrnca s vriacou vodou a na miernom plameni ich zahrievajte 20 minút.
- Pustí šťavu, v ktorej sa budú krásne dusiť.
- Huby aj so šťavou naskladajte do sterilizovaných pohárov.
- Pokiaľ nepustili dostatok šťavy, môžete poháre doliať vodou.
- Okraje pohárov utrite papierovou utierkou a zaviečkujte.
- Vložte do zaváracieho hrnca – skladajte ich asi centimeter od seba.
- Varte tesne pod bodom varom asi hodinu.
- Potom poháre vyberte a nechajte vychladnúť.
- Druhý deň zopakujte, ale bude stačiť zavárať už iba 30 minút.