Zaváranie húb vo vlastnej šťave

Zaváranie húb vo vlastnej šťave

Nie ste priaznivcom nálevov? Potom si zavarte huby iba vo vlastnej šťave!

Budete potrebovať

  • huby
  • soľ
  • zaváracie poháre s viečkami
  • zavárací hrniec s teplomerom

Postup prípravy

  1. Najskôr všetky poháre sterilizujte – aj s viečkami.
  2. Huby očistite a nakrájajte ich na hrubé plátky.
  3. Dajte ich do hrnca s vriacou vodou a na miernom plameni ich zahrievajte 20 minút.
  4. Pustí šťavu, v ktorej sa budú krásne dusiť.
  5. Huby aj so šťavou naskladajte do sterilizovaných pohárov.
  6. Pokiaľ nepustili dostatok šťavy, môžete poháre doliať vodou.
  7. Okraje pohárov utrite papierovou utierkou a zaviečkujte.
  8. Vložte do zaváracieho hrnca – skladajte ich asi centimeter od seba.
  9. Varte tesne pod bodom varom asi hodinu.
  10. Potom poháre vyberte a nechajte vychladnúť.
  11. Druhý deň zopakujte, ale bude stačiť zavárať už iba 30 minút.
Nakladané huby v zaváracom pohári, ktorý je položený vonku.
www.dobruchut.aktuality.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.