Štrúdl patrí medzi obľúbené múčniky českej kuchyne. Naložte si jabĺčka, ktoré potom do neho môžete jednoducho použiť.
Budete potrebovať
- jablká
- cukor kryštál
Postup prípravy
- Jablká starostlivo očistite, rozkrojte a zbavte jadrovníka a zbavte ich šupky.
- Jablká nastrúhajte alebo ich nakrájajte na slabé plátky – záleží na vkuse
- Z týchto pripravených jabĺk vytlačte šťavu – najlepšie za použitia čistého plátna alebo utierky.
- Posypte ich cukrom (cukor môžete zmiešať aj s vanilkovým cukrom).
- Túto zmes naplňte – skôr natlačte do zaváracích pohárov.
- Viečka poriadne utiahnite a dajte ich variť asi na 20 minút.
- Po vytiahnutí pohára otočte dnom nahor a nechajte vychladnúť.