Zaváranie jabĺk na štrúdľu

Zaváranie jabĺk na štrúdľu

Štrúdl patrí medzi obľúbené múčniky českej kuchyne. Naložte si jabĺčka, ktoré potom do neho môžete jednoducho použiť.

Budete potrebovať

  • jablká
  • cukor kryštál

Postup prípravy

  • Jablká starostlivo očistite, rozkrojte a zbavte jadrovníka a zbavte ich šupky.
  • Jablká nastrúhajte alebo ich nakrájajte na slabé plátky – záleží na vkuse
  • Z týchto pripravených jabĺk vytlačte šťavu – najlepšie za použitia čistého plátna alebo utierky.
  • Posypte ich cukrom (cukor môžete zmiešať aj s vanilkovým cukrom).
  • Túto zmes naplňte – skôr natlačte do zaváracích pohárov.
  • Viečka poriadne utiahnite a dajte ich variť asi na 20 minút.
  • Po vytiahnutí pohára otočte dnom nahor a nechajte vychladnúť.
Nakladané jablká v zaváracích pohároch a vedľa položené čerstvé jablká.
zdroj: www.reformationacres.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.