Zaváranie jabĺk na sucho

Zaváranie jabĺk na sucho

Jablká si môžete pripraviť na horšie časy aj takzvane na sucho. Vyskúšajte tento jednoduchý recept!

Budete potrebovať

  • jablká

Postup prípravy

  • Jablká umyte a zbavte nečistôt.
  • Nakrájajte ich na naozaj malé kúsočky alebo ich postrúhajte.
  • Jablká najskôr povarte 2-3 minúty v hrnci s vodou.
  • Potom z nich vytlačte všetku šťavu.
  • Do pohárov ich dávajte tak, aby nikde neboli medzery – vzduchové bubliny, v pohári musia byť naozaj na tesno – preto sú lepšie jablká strúhané.
  • Poriadne zaviečkujte a vložte do zaváracieho hrnca.
  • Varte asi 20 minút – jablká si pustia svoju šťavu, ktorá im dopomôže k ich zavareniu.
  • Nechajte ich vychladnúť a potom uskladnite v temnej a chladnej miestnosti.
Čerstvé jablká položené na stoličke.
zdroj: storey.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.