Jablká si môžete jednoducho zavariť v rúre. Inšpirujte sa naším receptom!
Budete potrebovať
- jablká
- nálev
- korenie (škorica, klinčeky, badián)
Postup prípravy
- Pripravte si veľký hrniec alebo misku s okyslenou vodou (pridaním citrónovej šťavy alebo kyseliny askorbovej) .
- Jablká umyte, olúpte, zbavte sa jadra.
- Pracujte tak, aby olúpané jablko nikdy nezostalo dlho mimo vody, aby nedošlo k zafarbeniu.
- Nakrájané plátky jabĺk vložte do veľkej nádoby.
- Na každé 2 kg jabĺk v hrnci pridajte 1/2 litra vody.
- Priveďte do varu a nechajte variť 5 minút.
- Jablká dajte do vopred pripravených zaváracích pohárov – sterilizujte ich pred zaváraním.
- Podľa ľubovôle môžete k jablkám pridať napríklad kúsok škorice, badiánu alebo klinčekov.
- Do pohárov doplňte vodu z blanšírovania – pokiaľ je jej málo, môžete doliať vriacou vodou.
- Poháre uzavrite viečkami a vložte ich do hlbokého plechu – vyložte plech utierkou.
- Poháre podlejte vodou a vložte plech do rúry na 20 minút.
- Po vytiahnutí z rúry pohár otočte dnom nahor a nechajte do ďalšieho dňa vychladnúť.
Máme pre vás vynikajúce recepty na štrúdľu ! Užite si sladké aj slané varianty.