Zaváranie jahôd na sucho

Zaváranie jahôd na sucho

Zavárať jahody úplne bez vody na sucho nemožno – pokazili by sa, avšak môžete využiť ich vlastnú šťavu.

Budete potrebovať

  • jahody
  • cukor kryštál

Postup prípravy

  • Jahody si najskôr očistite od stoniek a umyte ich vo vode.
  • Dajte ich do väčšieho hrnca a pridajte k nim cukor – množstvo záleží na vašej požadovanej sladkosti.
  • Jahody pomaly zahrievajte až do varu, nechajte ich 2 minúty povariť.
  • Odrobte ich z plameňa a nechajte ich vychladnúť.
  • Potom nimi naplňte zaváracie poháre – vopred sterilizované.
  • Utiahnite poriadne viečka a vložte do zaváracieho hrnca do 15 minút pri 85 stupňoch Celzia.
  • Hotové poháre položte hore dnom na utierku a nechajte vychladnúť do ďalšieho dňa.
  • Skladujte v chladnej a temnej miestnosti – jahody ľahko podliehajú skaze.
Pokrájané jahody v zaváracích pohároch.
zdroj: anitalianinmykitchen.com

Vyskúšajte aj naše sladké recepty na zavarené černice , ktoré vás pohladia na duši aj na jazyku!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.