Zaváranie jahodovej guavy – psidia

Zaváranie jahodovej guavy – psidia

Jahodová guava je vďaka svojej sladkastej chuti veľmi obľúbené ovocie, ktoré môžete ľahko vypestovať na balkóne. Keďže sú plody guavy veľmi jemné, vyrába sa z nich džem.

Budete potrebovať

  • 450 g jahodovej guavy
  • 350 g cukru kryštál
  • vodu
  • pektín

Postup prípravy

  • Do hrnca dajte guavu, vodu, cukor a priveďte do varu.
  • Varte pomaly asi hodinu a pridávajte pektín na zahustenie.
  • Nezľaknite sa – farba sa pri varení mení.
  • Ak chcete otestovať, či je hustota zmesi akurát, malé množstvo zmesi dajte na tanierik, počkajte jednu minútu a potom po zmesi pretiahnite prstom.
  • Pokiaľ vám pretiahnutá časť zostala rovnaká, je hotovo – pokiaľ medzera zmizne, musíte variť ešte dlhšie.
  • Nachystajte si zaváracie poháre podľa množstva džemu.
  • Horúcu zmes nalejte do pohárov a poriadne zaviečkujte.
  • Poháre otočte dnom smerom nahor a nechajte vychladnúť.
Jahodová guava vo vode vo veľkom hrnci.
zdroj: caitlynnicholas.blogspot.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.