Zaváranie kukurice v tlakovom hrnci

Zaváranie kukurice v tlakovom hrnci

Je skvelé mať doma konzervovanú kukuricu hneď po ruke. Hoci konzervovanie kukurice trvá o niečo dlhšie ako pri inej zelenine, stojí to za to. Neexistuje nič ako chuť lokálne pestovanej kukurice, ktorej chuť si vďaka tomuto receptu môžete užívať celoročne.

Čo budeme potrebovať

  1. 2 čerstvé kukuričné klasy
  2. ½ lyžičky soli
  3. Voda
  4. 0,5 l pohára

Postup

  1. Kukuricu zlúpneme zo šupky
  2. Odstránime kukuričné vlásky a ďalšie nečistoty
  3. Na sporáku začneme variť hrniec s vodou
  4. Vedľa si pripravíme nádobu s ľadovou vodou
  5. Kukuricu dáme na 2 minúty do vriacej vody
  6. Klas potom kliešťami vyberieme a dáme ho do ľadovej vody
  7. Takto ihneď zastavíme proces varenia
  8. Potom ostrým nožom odrežeme kukuričné zrná
  9. Pripravený pohár umyjeme horúcou vodou s umývacím saponátom a dôkladne opláchneme
  10. Umyjeme viečko od pohára
  11. Tlakový hrniec umiestnime na sporák a pridáme vodu
  12. Kanvicu na čaj alebo hrniec s vodou privedieme do varu
  13. Do pohára dáme ½ lyžičky soli
  14. Pridáme kukuricu
  15. V pohári necháme 3 centimetre priestoru od okraja
  16. Pridáme vriacu vodu, ktorú sme si uvarili v kanvici na čaj
  17. Pomocou špachtle odstránime vzduchové bubliny
  18. Hrdlo pohára utrieme a nasadíme viečko
  19. Viečko pevne utiahneme
  20. Pohár vložíme do tlakovej nádoby a ďalej pracujme podľa pokynov výrobcu
  21. Po dokončení procesu zavárania, poháre vyberieme a dáme ich bokom vychladnúť
  22. Akonáhle sú poháre vychladnuté, skontrolujeme tesnenie, poháre označíme a uložíme na chladné miesto

Množstvo surovín pre tento recept na zaváranie kukurice je uvádzané pre jeden 0,5 litrový pohár. Preto množstvo použitých surovín lineárne zvýšte vzhľadom na svoje potreby.

Zrná kukurice zavarené v tlakovom hrnci s cibuľou a korením.
Zdroj: asouthernsoul.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.