Zaváranie kuracieho mäsa

Zaváranie kuracieho mäsa

Nakladanie kuracieho mäsa sa nijako nelíši od zavárania ostatných druhov mäsa. Je to jednoduché a vy si tak budete môcť mäso uchovať na horšie časy.

Budete potrebovať

  • kuracie mäso – množstvo podľa chuti
  • rýchlosol
  • vývar alebo prevarená voda
  • korenie, prípadne rasca

Postup prípravy

  • Mäso očistite, opláchnite a zľahka osušte.
  • Nakrájajte na požadovanú veľkosť – tak, aby sa kúsky mäsa do pohára vliezli.
  • Mäso osoľte, oprite a začnite plniť do vopred sterilizovaných vysušených pohárov.
  • Potom mäso zalejte vývarom alebo vodou do ¾ pohára.
  • Zaviečkujte a vložte do hrnca.
  • Varte pri 98 stupňoch 90 minút, ďalší deň stačí variť už iba 60 minút.
  • Vychladnuté poháre uskladnite na temné a chladné miesto – ideálna teplota okolo 14 stupňov.
Kuracie mäso naložené v pohároch.
zdroj: survival-mastery.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.