Zaváranie leča s klobásou

Zaváranie leča s klobásou

Lečo nemusí byť nutne len zeleninové. Môžete doň pridať napríklad aj svoju obľúbenú klobásu. Vyskúšajte to!

Budete potrebovať

  • 1 kg paprík
  • 1 kg paradajok
  • 500 g cibule
  • 400 g klobás
  • soľ
  • korenie
  • masť

Postup prípravy

  • Nachystajte si zaváracie poháre a viečka a sterilizujte ich.
  • Medzitým si pripravte zeleninu – očistite a umyte ju a potom nakrájajte na kúsky.
  • Do veľkého hrnca vložte masť a pridajte nakrájanú cibuľu.
  • Ľahko ju orestujte a pridajte k nej nakrájanú klobásu, papriky a paradajky.
  • Chvíľku povarte, prikryte pokrievkou a duste do mäkka.
  • Ochucujte soľou a korením – podľa vašej chuti.
  • Do pripravených pohárov vložte hotovú zmes a zaviečkujte.
  • Poháre naskladajte 1 centimeter od seba do zaváracieho hrnca a podlejte vodou.
  • Varte 20 minút na 85 stupňov.
  • Poháre pretočte viečkom dole a nechajte vychladnúť.
  • Nakoniec ich uskladnite tak, ako ste zvyknutí.
Nakladané lečo v zaváracom pohári.
zdroj: amishamerica.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.