Zaváranie pečeného mäsa do pohárov

Zaváranie pečeného mäsa do pohárov

Pokiaľ máte k dispozícii zavárací hrniec, ľubovoľné mäso si jednoducho zavarte podľa nášho receptu.

Budete potrebovať

  • mäso (bravčové, kuracie, hovädzie a pod.)
  • korenie – soľ, rasca, cesnak, korenie
  • voda
  • zaváracie poháre
  • zavárací hrniec s teplomerom

Postup prípravy

  • Mäso poriadne očistite od šliach, kostí a prebytočného tuku a opláchnite.
  • Pripravte si zmes soli, rasce, cesnaku, korenia a oleja.
  • Mäso nakrájajte na kúsky a potom ho do korenenej zmesi naložte a nechajte v chladničke odležať aspoň 12 hodín.
  • Medzitým si pripravte zaváracie poháre, ktoré riadne sterilizujte a vysušte.
  • Akonáhle je mäso pripravené, vložte ho do pekáča a upečte tak, ako ste zvyknutí.
  • Nezabúdajte, že k mäsu sa nepridáva cibuľka ani iný druh zeleniny.
  • Mäso po upečení naskladajte do pohárov a zalejte vodou – asi 1,5 decilitra.
  • Ak by ste chceli zavariť mäso vo vlastnej šťave, namiesto vody využite vzniknutú šťavu z pekáča.
  • Okraje okolo pohárov poriadne utrite papierovou utierkou a zaviečkujte.
  • Vložte do zaváracieho hrnca, kde za mierneho varu varte asi jednu hodinu.
  • Ak ste mäso upiekli iba do polomäka, zavárajte ešte ďalší deň na 95 stupňov jednu hodinu.
  • Nechajte poháre vychladnúť a uskladnite na tmavom a chladnom mieste.
Pečené mäso naložené v pohároch bez viečok.
zdroj: theprairiehomestead.com

Máme pre vás aj skvelé recepty na nakladané bravčové mäso . Inšpirujte sa!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.