Pokiaľ máte k dispozícii zavárací hrniec, ľubovoľné mäso si jednoducho zavarte podľa nášho receptu.
Budete potrebovať
- mäso (bravčové, kuracie, hovädzie a pod.)
- korenie – soľ, rasca, cesnak, korenie
- voda
- zaváracie poháre
- zavárací hrniec s teplomerom
Postup prípravy
- Mäso poriadne očistite od šliach, kostí a prebytočného tuku a opláchnite.
- Pripravte si zmes soli, rasce, cesnaku, korenia a oleja.
- Mäso nakrájajte na kúsky a potom ho do korenenej zmesi naložte a nechajte v chladničke odležať aspoň 12 hodín.
- Medzitým si pripravte zaváracie poháre, ktoré riadne sterilizujte a vysušte.
- Akonáhle je mäso pripravené, vložte ho do pekáča a upečte tak, ako ste zvyknutí.
- Nezabúdajte, že k mäsu sa nepridáva cibuľka ani iný druh zeleniny.
- Mäso po upečení naskladajte do pohárov a zalejte vodou – asi 1,5 decilitra.
- Ak by ste chceli zavariť mäso vo vlastnej šťave, namiesto vody využite vzniknutú šťavu z pekáča.
- Okraje okolo pohárov poriadne utrite papierovou utierkou a zaviečkujte.
- Vložte do zaváracieho hrnca, kde za mierneho varu varte asi jednu hodinu.
- Ak ste mäso upiekli iba do polomäka, zavárajte ešte ďalší deň na 95 stupňov jednu hodinu.
- Nechajte poháre vychladnúť a uskladnite na tmavom a chladnom mieste.
Máme pre vás aj skvelé recepty na nakladané bravčové mäso . Inšpirujte sa!